Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 september 2018 | 22:00

Hillary Clinton dyker upp i nästa säsong av "Madam Secretary"

Det finns med andra ord hopp om nya karriärer för politiker - som råkar hamna på den förlorande sidan efter ett val.
Skämt och sido, det har knappast undgått någon att vi här i Sverige nu har gått in i slutspurten av ett val - som lär dela landet i olika (i många fall bittra) läger. Lyckligtvis kan vi alla, oavsett var vi står rent politisk, finna gemenskap i att tillsammans hata och älska karaktärer i våra favoritserier. 
 
Personligen har jag alltid gillat "Madam Secretary", som visserligen (utan tvekan) förenklar många av våra världsproblem - på sätt som gör dem möjliga att lösas inom loppet av 42 minuter. Men för den som är sugen på en mer skonsam och hoppfull politisk serie än "House of Cards", är "Madam Secretary" det givna valet.
 
 
Då och då dyker verkliga politiker upp i serien, för att förankra den mer i vår riktiga värld. EW avslöjade tidigare under veckan att under den kommande säsongen har vi ett sådant avsnitt på ingång. Efter att något hemskt verkar ha skett i "Madam Secretary"-världen känner Elizabeth McCord (vår huvudperson, spelad av Téa Leoni) att hon behöver hålla ett tal till nationen. Hon bjuder då in de tidigare utrikesministrarna; Colin Powell, Madeleine Albright och Hillary Clinton, för stöd och rekommendationer.
 
Enligt "Madam Secretary"-skaparen är detta något utrikesministrarna faktiskt gör på riktigt vid särskilt skarpa lägen i USA. På film och tv har vi tidigare ofta fått se amerikanska Presidenter rådfråga sina föregångare.
 
När Hillary Clinton tillfrågades om att ställa upp om sitt gästskådespel som sig själv, ska hon däremot först ha velat spela en spion - så vem vet, kanske blir det fler roller för Hillary i framtiden? "Madam Secretary" är tillbaka med nya avsnitt i oktober.
 
Hur det än blir... vilken svensk politiker tror du skulle klara sig bäst som gästskådespelare, om valet slutar med att "hen" plötsligt har en massa extra tid till övers? Kommentera gärna nedan - och glöm inte bort att göra din röst hörd!
| 8 september 2018 22:00 |