Serie

Skribent

Alexander Svensson

31 januari 2024 | 18:00

"Hijack" får en andra säsong - Idris Elba återvänder i huvudrollen

Apple visar fortsatt förtroende för den rafflande thrillerserien.
En av förra årets seriedebuter på Apple+ var “Hijack”. Serien kretsar kring ett passagerarflygplan som kapas. Ombord finns bland andra Idris Elba i rollen som den skicklige förhandlaren Sam Nelson, som försöker lugna ner situationen. Första säsongen blev en framgång, och nu meddelar Apple att Idris Elba ska återvända för en andra säsong.
 
Vad den andra säsongen ska handla om är dock en smula oklart. Situationen med flygplanet avslutas i den första säsongen, så teamet bakom “Hijack” måste hitta en ny jobbig sits för Sam Nelson. Elba har tidigare sagt till Variety att han gärna återvänder som Sam Nelson, men inte vill att serien ska göra ytterligare en kapningsstory:
 
- Han är inte en polis, så vad skulle vara ett rimligt skäl för Sam Nelson att återvända? Om jag ska vara ärlig så är jag inte säker. Jag vill gärna att det händer, men jag vill bara inte ha med honom vid ytterligare en kapning.
 
Den nöten verkar hursomhelst vara knäckt nu, med tanke på att säsong 2 officiellt bekräftats och att Elba återvänder. Men vänta er med andra ord inte ännu en flygplanskapning. 
| 31 januari 2024 18:00 |