Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 september 2015 | 12:00

Hetaste tv-premiärerna i september

Alla snackar om "Mr. Robot". 18 september är det upp till bevis för serien, som då har svensk premiär i SVT.
Nedanstående dokument är ett urval av nya och återkommande serier som har premiär i/på svensk tv/svenska streamingsajter. Med reservation för sena ändringar. Fler serier kan tillkomma - så bokmärk sidan! 

Söndag 6 september


Premiär! "Brotherhood" - inte att förväxla med Showtime-serien från 2006 med samma namn ity detta är en brittisk sitcom som har premiär på svenska Comedy Central. Om tre bröder som försöker gå vidare efter att deras mamma dött. Och ja, ni läste rätt, det är en komedi. 

Premiär! "I Am Cait" - vanligtvis skriver MZ inte om realityserier men vi gör ett undantag för denna mycket omtalade dokumentär, som handlar om Caitlyn (före detta Bruce) Jenners nya liv som transkvinna.  Sänds i Kanal 5.

"The Red Road" - HBO Nordic visar andra säsongen av Jason Momoa-dramathrillern.


Måndag 7 september


Premiär! "Proof" - övernaturligt drama där Jennifer "Flashdance" Beals spelar läkare som får i uppdrag av cancersjuke miljardären Ivan Turing (Matthew Modine) att ta reda på om det finns liv efter döden.  Visas i svenska TNT.


Torsdag 10 september


Premiär! "100 Code" - nu är det Kanal 5:s tur att visa den svensk-amerikanska thrillerserien med Michael Nyqvist och Dominic Monaghan i huvudrollerna. De spelar ett omaka par brottsutredare som tvingas samarbeta för att stoppa en seriemördare. Har gått i HBO Nordic tidigare.


Lördag 12 september


"Continuum" - HBO Nordic släpper fjärde säsongen av sci-fi-dramat. 


Fredag 18 september


Premiär! "Mr. Robot" - sällan har en serie blivit så uppsnackad som "Mr. Robot". Hackerthrillern som precis gått klart i USA och som fått en andra säsong. Läs varför MovieZines tv-expert Patrik Jonsson anser att den var en av sommarens bästa serier! SVT1/SVT Play sänder de 10 avsnitten. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Modus. Foto: Morgan Norman/TV4.

Onsdag 23 september


Premiär! "Modus" - en av TV4:s storsatsningar, löst baserad på norska deckardrottningen Anne Holts böcker om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik, spelad av Melinda Kinnaman. 


Torsdag 24 september


"The Last Ship" - dags för andra säsongen av den postapokalyptiska båtserien. Sänds i svenska TNT.

"Empire" - Viaplay sänder - direkt inpå USA - andra säsongen av Lee Daniels upphajpade musiksåpa med Taraji P. Henson och Terrence Howard. 


Söndag 27 september


"Bron" - tredje säsongen av dansk-svenska succéserien börjar i SVT1. Denna gång får Saga Norén, Länskrim, Malmö (Sofia Helin) lösa gränsöverskridande mordfall utan sin parhäst Martin Rohde (Kim Bodnia), som sitter av ett tioårigt fängelsestraff (i verkligheten hoppade Bodnia av).  


Måndag 28 september


Premiär! "Ängelby" - Mia Skäringer har huvudrollen i den mystikfyllda dramathrillern som egentligen skulle haft premiär i SVT1 redan förra hösten. Hennes livskrisande rollfigur Vera lämnar allt bakom sig, men hamnar mitt i ett märkligt mordfall istället. I 12 avsnitt.
| 5 september 2015 12:00 |