Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 december 2013 | 23:01

Het teaser: "Those Who Kill"

I mars har den amerikanska kabelkanalen A&E premiär för sin nya kriminalserie "Those Who Kill" med Chloë Sevigny i huvudrollen.

"Those Who Kill" är en remake på den danska TV-serien "Den som dräper" som i sin tur bygger på böckerna av danska författaren Elsebeth Egholm. I april fick den amerikanska serien grönt ljus och tio avsnitt.

"Den som dräper" gick i TV4 2011. I den amerikanska upplagan spelar Chloë Sevigny kriminalaren Catherine Jensen (Katrine Ries Jensen i den danska) som jagar seriemördare på arbetstid och som på fritiden försöker ta reda på sanningen om sin styvfar, som hon misstänker kan vara en seriemördare, samt vad som hänt med hennes bror, som försvann spårlöst när han var 16 år.

Till sin hjälp på jobbet har Catherine rättspsykiatern och profileraren Thomas Schaffer (James D’Arcy).

- "Those Who Kill" är inte en veckans-fall-TV-serie om seriemördare, utan ett karaktärsdrivet porträtt av två spännande men ganska skadade individer som förs samman av sina mörka förflutna, sade Bob DeBitetto, A&E:s vd om serien i april.

Här är nu en liten aptitretare för vad som komma skall. Chloë Sevigny har gjort ett flertal hyllade TV-roller, bland annat i "Big Love", "Hit & Miss" och "American Horror Story: Asylum".

| 9 december 2013 23:01 |