Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 februari 2014 | 16:01

"Heroes" kommer tillbaka

Save the cheerleader! Save the world! En miniserie på 13 avsnitt, kallad "Heroes Reborn" är beställd av NBC.

Som en blixt från klar himmel kom i går beskedet att NBC:s nedlagda science fiction-drama har fått en reboot. "Heroes"-skaparen Tim Kring står bakom även den här avknoppningen, som kommer till NBC 2015.

NBC säger i ett pressmeddelande, som Zap2it tagit del av, att de än så länge håller handling och karaktärer hemliga men att de är "överlyckliga" för att Tim Kring är villig att gå tillbaka till "Heroes"-världen.

- Serier med den här sortens resonans hör inte till vanligheterna och vi tyckte att det var dags för ett nytt kapitel, säger NBC-bossen Jennifer Salke i pressutskicket.

- Vi ser fram emot allt som Tim tänker göra för att bygga vidare på sitt ursprungskoncept.

Salke tillägger att det är mycket möjligt att några kända ansikten från originalserien kan komma att dyka upp i miniserien. NBC kommer också att sjösätta en webbserie inför premiären där de nya rollfigurerna och handlingen presenteras.

"Heroes" gick i NBC mellan 2006 och 2010 och handlade (till en början) om hur en grupp till synes helt vanliga människor plötsligt får superkrafter och hur de krafterna sedan påverkade deras liv. Serien fick fyra säsonger varav den första älskades av både tittare och kritiker. Sedan gick det utför. "Heroes" blev också skådespelerskan Hayden Panettieres publika genombrott.

I Sverige visades "Heroes" i TV4.

| 23 februari 2014 16:01 |