Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 september 2023 | 12:00

"Hereditary" är inte längre A24:s mest framgångsrika skräckfilm

Sommarens uppstickare "Talk To Me" tar över tronen, iallafall på amerikanska biografer.
Sommarens uppstickare i skräckgenren har just nått ännu en milstolpe. "Talk to Me" har precis gått om "Hereditary" i biointäkter i USA, och är därmed A24:s största skräckfilm på den lokala marknaden, skriver Screen. Båda filmerna har spelat in mer än 44 miljoner dollar.
 
Globalt sett är det fortfarande "Hereditary" som leder. Den har dragit in 82 miljoner dollar medan "Talk to Me" ligger på 63 miljoner. Ändå, inte illa för en indie-rysare som spelades in för knappt 5 miljoner dollar. Än återstår premiärer i några länder som Italien, Sydafrika och Hong Kong.
 
Samtidigt befäster distributören A24 än en gång att smart och välgjord skräck är deras kopp te. Bland deras andra framgångar finns "Midsommar" (2019) och "The Witch" (2016).
 
 
Den australienska snackisen "Talk To Me" är regidebut för bröderna Philippou, kända för diverse dumheter på sin Youtube-kanal RackaRacka. Filmen följer ett gäng unga vänner som leker med en balsamerad hand som låter dem se och tala med de döda. Saker spårar ur, som det ofta gör. Nu leker filmskaparna med tanken på att framkalla både en prequel och en uppföljare.
 
"Talk To Me" går just nu på svenska biodukar.
| 4 september 2023 12:00 |