Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 mars 2016 | 21:00

Henry Cavill bemöter kritiken kring "Man of Steel"-slutet

Och berättar om Supermans största svaghet inför "Batman v Superman: Dawn of Justice".
Det blev något av en het potatis i Superman-kretsar när Stålis och Zod tillsammans lyckades rasera halva Metropolis i "Man of Steel". För att inte tala om att allt också slutade med att Superman till sist vred nacken av Michael Shannons skurk.

Massförstörelsen är smart nog en av de trådar som Zack Snyder valt att spinna vidare på inför "Batman v Superman: Dawn of Justice" i form av frågan: "Hur pass ansvarig ska Superman hållas för sina gärningar?" 

I en intervju med Entertainment Weekly fick Henry Cavill frågan om han trodde att hans karaktär, om ett nytt liknande hot dykt upp, hade uppträtt annorlunda nu när han fått lite mer erfarenhet av vad det innebär att vara superhjälte. Skådespelaren svarade:

- Låt oss säga så här, om Superman hade mött samma hot igen så hade han agerat annorlunda. Han hade, såklart, försökt hålla skadan till ett absolut minimum. Men med det sagt så hade han fortfarande gjort allt för att överleva, för om han inte skulle göra det så hade planeten gått under. Det är den ursäkten jag känner för Superman. Han är lite utav en färsking och han är ny i gemet, och det är väldigt lätt att vara efterklok, men sätt dig själv i hans sits och se vad som händer.Cavill framhåller också att Supermans största svaghet finns inuti hans huvud:

- För mig är Supermans största svaghet att han verkligen älskar mänskligheten. Han älskar vad människor bidrar med i världen, och han älskar planeten vi bor på och de människor han lever nära, och han vill verkligen, verkligen hjälpa dem. Vi skulle kunna gå djupare in i vad det innebär psykologiskt sett och hur det påverkar ens intentioner när man är en utomjording med superkrafter.

Han tror att det här gör Superman lätt att "köra över", vilket så klart spelar in i konflikten med den äldre, mer erfarne Batman:

- Det är hans svaghet, att han inte vill skada någon. Han vill inte skrämma någon, och i och med det går det att utnyttja honom. Det här är någon som egentligen är en total amatör på det han gör, och han möter nu någon som är väldigt erfaren i hur man för krig mot en fiende.


"Batman v Superman: Dawn of Justice" får premiär den 23:e mars.
| 8 mars 2016 21:00 |