Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2023 | 19:15

Hennes namn är Barbie Oppenheimer: "Folk tror att jag skämtar"

En 68-årig mormor från Massachusetts har fått en hel del kommentarer för sitt namn under sommaren. Jag undrar varför.
En kvinna vid namn Barbie Oppenheimer har fått otippat mycket uppmärksamhet i sommar. 68-åringen från Massachusetts har inte undgått hajpen kring sommarens två storfilmer, men hon tar det hela med ro:
 
- Barbenheimer-hajpen har bara gjort mitt liv ännu roligare. Jag har haft så kul med det. Det är alltid viktigt att omfamna livets lyckträffar, eller hur?, säger hon till New York Post.
 
Men att bära ett namn (nej, två!) som varit på allas läppas i över en månad kommer med vissa problem. Som förvåningen som uppstår när hon skulle ta in på hotell under sin semester, eller checkar in hos doktorn. 
 
- De flesta tror mig inte när jag säger mitt namn. Folk tror att jag skämtar.
 
 
Barbara, som hon egentligen heter, är en pensionerad språkprofessor och har fem barnbarn. (Den äldsta, en sjuårig flicka, ska vara mycket road av situationen.)
 
Hon har alltid kallats för Barbie, och är gift med en avlägsen släkting till J. Robert Oppenheimer. Barbie Oppenheimer blev först intervjuad av Slate under förra veckan - och hon har såklart sett båda filmerna. Vilken är favoriten?
 
- Svårt att säga, de är så olika. Jag vill se mig själv som feminist och skrattade högt genom hela "Barbie". "Oppenheimer" är mer seriös - inte för att feminism inte är det... Men jag kan inte välja. Jag är glad att jag såg båda.
 
- Nästa vecka ska jag se "Barbie" igen med en grupp kvinnor och vi kommer alla gå klädda i rosa. Då ska jag ha på mig min Barbenheimer-t-shirt, säger hon.
| 1 september 2023 19:15 |