Film

Skribent

MovieZine

26 oktober 2020 | 12:50

Hemmakväll slutar med hyrfilm

Nu försvinner videohyllorna helt och hållet för att ersättas med mer godis: "Ett naturligt steg".
Butikskedjan Hemmakväll har hyrt ut film sedan början av 90-talet. Men på senare år har popcornrullarna allt mer bytts ut mot Marabourullar och chips. Var sak har sin tid och det är nu dags att avsluta hyrfilmens epok, skriver man i ett pressmeddelande.
 
Den 1 november är det "hasta la vista" - då kommer det inte längre att vara möjligt att hyra filmer i Hemmakvälls butiker. 

– Även om det av känslomässiga skäl såklart är tråkigt, är det samtidigt ett naturligt steg i kedjans transformation från film- till godisspecialisten, säger Ulf Westin, filmansvarig på Hemmakväll.
 
Large 5ef272869c2b76be1bbfd8076286fbd5 hyrochbehall
 
– Naturligtvis är det lite känslosamt och slutet av en era, men vi ser positivt på framtiden och fortsätter växa, säger Marco Trajkovic, Affärsområdeschef Livsmedel & Underhållning på Hemmakväll.

När streamingtjänsterna för några år sedan började konkurrera med hyr- och köpfilmsmarknaden hittade Hemmakväll sin nya nisch - med godis, läsk, snacks och Funko Pop-dockor på hyllorna. Till slut var det corona som utlöste beslutet, sedan filmutbudet minskat kraftigt under pandemin.

– Pandemin har dock bara påskyndat ett beslut vi ändå skulle tagit, säger Marco Trajkovic.

Hemmakväll avslutar med en god nyhet: alla kunder som hyrt film under oktober månad behöver inte lämna tillbaka dem. Även de som har kvarglömda hyrfilmer hemma kommer att kunna behålla dem.
| 26 oktober 2020 12:50 |