Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 juli 2018 | 23:55

Hemlig tv-serie släpps hos HBO Nordic i juli - kan du gissa vilken?

"Något stort kommer till HBO Nordic" - mer än så verkar inte streamingtjänsten vilja avslöja inför premiären. Här är min "kvalificerade" gissning!
Den "trailer" som rullar i HBO Nordics kanaler avslöjar inte särskilt mycket. En ny serie kommer att släppas den 16 juli - och av någon anledning får vi inte veta vilken.
 
Meningen är givetvis att det ska börja spekuleras kring vilken serie det kan tänkas röra sig om... kanske lyckas man till och med att få någon tidning eller sajt att skriva om spektaklet? Gratis reklam eller inte, jag tänker försöka mig på en gissning - men först tar vi en titt på trailern i fråga.
 
 
Ja, vad ska man säga. Enbart baserat på informationen i trailern, skulle det i princip kunna röra sig om vilken tv-serie som helst. Jag har exempelvis sett någon gissa på "Flight of the Conchords", fansen har efterfrågat en ny säsong i åratal - bandet ska dessutom nyligen ha spelat in en ny stand up-special hos HBO. 
 
Men nej. Den teorin kan jag nog, tyvärr, slå hål på. Det skulle dels vara ett onödigt krångligt sätt att marknadsföra en redan omtyckt serie. Men låt oss leka med tanken att de nu ändå hade velat vara lite krångliga, bara för sakens skull. Då hade givetvis samma trailer även rullat i de amerikanska HBO-kanalerna, eftersom "Flight of the Conchords" är en HBO Original-serie.
 
Den internationella teasertrailern går istället (efter lite letande) att hitta hos en av HBO Nordics mest frekvent använda distributörer i USA, nämligen Showtime.
 
 
Showtime är kanalen som även visar serier som "Our Cartoon President", en serie som lättast kan beskrivas som en animerad (och mer elak) version av Hey Baberiba-gängets kungafamiljen-parodier back in the day. Med det i åtanke, känns den här "hemliga" serien plötsligt lite lättare att gissa sig fram till. 
 
Till att börja med skulle jag inte bli helt förvånad om vi under natten mellan den 15 och 16 juli får veta att Showtimes nya tv-serie kommer att heta "Something Huge", vilket är vad teasern uttryckligen säger att den heter... det är dessutom en vanlig Donald Trump-sägning, i vad som mest sannolikt kommer att bli Showtimes otecknade svar på "Our Cartoon President". Det är faktiskt inte helt omöjligt att tänka sig att porraktrisen Stormy Daniels, vars samröre med Trump blivit vida omskrivet, kan ha fått en egen komediserie hos Showtime.
 
Alternativt komikern och skådespelerskan Kathy Griffin, som efter ett skämt i sociala medier (om att halshugga Trump) förlorade flera tv-jobb - men nu verkar ha förlåtits av de flesta. En Griffin-comeback hos Showtime är kanske inte riktigt vad jag hade hoppats på, särskilt inte efter att någon kläckte den mycket bättre idén om en fortsättning av "Flights of the Conchords" - men tyvärr är det något åt det hållet jag tror att vi kommer att få.
 
Vilken tv-serie tror (eller hoppas) du landar hos HBO Nordic den 16 juli? Kommentera gärna nedan!
| 4 juli 2018 23:55 |