Serie

Skribent

Josefine Krischausky

20 maj 2022 | 18:30

"Heartstopper" får en andra och tredje säsong hos Netflix

Författaren Alice Oseman får fortsätta att göra om sina serieromaner för tv-rutan, efter att den första säsongen snabbt lyckades fånga både tittarna och kritikernas hjärtan.
Netflix har precis kommit med ett riktigt glatt fredagsbesked för alla fans av tonårsserien "Heartstopper". Streamingtjänsten meddelar att det brittiska, romantiska dramat kommer att återvända för inte bara en, utan två nya säsonger. 
 
I den första säsongen, som släpptes för nästan en månad sedan, fick vi under åtta halvtimmeslånga avsnitt följa 14-årige Charlie, som öppet identifierar sig som gay. I början av en ny skoltermin formar han en oväntad vänskap men den populäre rugbykillen Nick, en relation som så småningom börjar utvecklas till något mer. 
 
Som grund för "Heartstopper" ligger en samling serieromaner med samma namn, från författaren och illustratören Alice Oseman. Säsong ett baserades mer specifikt på de två första volymerna, ur en ännu pågående serie där fyra böcker hittills är släppta. Oseman själv står som manusförfattare bakom samtliga avsnitt av tv-adaptionen, och kommer enligt Deadline att skriva även de nästkommande säsongerna. 
 
Samtidigt lär vi kunna räkna med att stora delar av skådespelarensemblen återvänder, däribland Joe Locke och Kit Connor i huvudrollerna som Charlie och Nick. Om vi även kan komma att få återse stora namn som Olivia Colman, som i den första säsongen överraskade i en biroll, återstår att se.
 
Efter sin premiär i april lyckades "Heartstopper", förutom att nå stor popularitet på sociala medier, att hamna på topp 10-listan över de populäraste Netflix-titlarna i 54 länder. Kritikeromdömena har samtidigt varit genomgående positiva, där serien framförallt har rosats för sin hbtq-representation. 
| 20 maj 2022 18:30 |