Film

Skribent

Josefine Krischausky

23 januari 2021 | 14:00

HBO undersöker influencerkultur i dokumentären "Fake Famous"

Journalisten Nick Biltons regidebut är ett socialt experiment som utforskar för- och nackdelar med ett digitalt kändisskap.
I samband med att det digitala ständigt utvecklas och fortsätter bli en större del av våra liv, kommer kanske också ett behov av innehåll som undersöker hur det faktiskt påverkar oss. HBO har nu släppt en trailer till dokumentären "Fake Famous", som kommer att utforska vad det egentligen innebär att vara berömd på internet och sociala medier. 
 
Premissen lyder att man har valt ut tre unga Los Angelesbor som är sugna på att bli internetkändisar. I ett socialt experiment förvandlar man dem till framgångsrika influencers, med hjälp av köpta följare och falska konton som interagerar med deras inlägg.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I takt med att likes och följarantal växer följer filmen hur försökspersonerna hanterar den plötsliga uppmärksamheten, medan de blir bekanta med de för- och nackdelar som medföljer denna typ av kändisskap. Förutom att bjuda in tittaren bakom influencerkulturens kulisser lär det även säga oss en del om vår egen närvaro på dessa plattformar, och vår ständiga besatthet av siffrorna på våra skärmar. 
 
För regin står Nick Bilton, som här gör sin filmdebut. Han är sedan tidigare verksam som journalist, där han har rapporterat om just samtida teknologi och dess sociala effekter. 
 
Kolla in trailern till dokumentären här nedan:
 
 
"Fake Famous" släpps på HBO Nordic den 3 februari.
| 23 januari 2021 14:00 |