Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 november 2017 | 15:15

HBO:s nya superhjälteserie "Watchmen" kan få premiär redan under 2018

Det avslöjade seriens skapare, Damon Lindelof, igår - samtidigt som han berättade varför han valde just "Watchmen" som sitt nästa projekt.
Damon Lindelof, skaparen bakom "Lost" och "The Leftovers", uttalade sig under lördagen för första gången om sin nya serie för HBO:s räkning; "Watchmen", rapporterade Indiewire under natten.
 
Lindelof deltog i en panel på Vulture Fest, när han fick frågan om varför han valde att följa upp sin kritikerrosade serie "The Leftovers" - med en adaption av seriealbumet "Watchmen".
 
"'Watchmen" var farliga. Anledningen att jag gör det här är att vi lever i farliga tider och behöver serier som är farliga. Det vi tänker om superhjältar är fel," berättade Lindelof.
 
 
"Jag har inget emot Wonder Woman och Batman. Jag växte upp med de karaktärerna. Jag älskar de karaktärerna. Men vi borde inte lita på folk som tar på sig en mask och säger att de vakar över oss. Om du gömmer ditt ansikte kan dina avsikter lika gärna vara onda," fortsätter han.
 
Efter det berättade Lindelof om hur han som tolvåring introducerades för "Watchmen" av sin pappa, som varnade för att han nog egentligen var för lite för ung för den, men att han trodde att sonen skulle klara av den ändå. Han erkände att han trots allt var lite för ung, men att sedan den dagen har Lindelof varit förälskad i "Watchmen".
 
"Även fast jag är ett stort superhjälte-fan, har jag aldrig gjort vare sig en superhjältefilm eller superhjälteserie tidigare - nu är det äntligen dags," avslutade Lindelof sitt svar (och sin kärleksförklaring) med.
 
 
Inte nog med det, trots att hans team bara arbetat på projektet i drygt 40 dagar. Berättade Lindelof också, att om serien får en full säsongsbeställning (det är bara ett pilotavsnitt som har beställts än så länge) kan "Watchmen" vara färdiginspelad och redo att premiärvisas redan under 2018 eller 2019.
 
För egen del känns det verkligen som att Lindelof kan ro hem det här projektet. En mörkare superhjälteserie med full backning av HBO och Lindelofs öga för perfektion (bevismaterial a: "The Leftovers") - och uppenbara kärlek för det material han ska adaptera. Det här kan bli riktigt bra!
 
Är du peppad på att se Damon Lindelofs mörkare superhjälteserie hos HBO? Kommentera gärna nedan!
| 19 november 2017 15:15 |