Skribent

MovieZine

5 juni 2023 | 08:45

HBO Max ryker först när svenskarna sparar in

Här är streamingtjänsterna som sägs upp mest bland svenska tittare just nu.
I oroliga ekonomiska tider behöver svenskarna prioritera sina utgifter. Många väljer i dessa tider att avsluta sina abonnemang, visar siffror från fintechbolaget Anyfin.
 
Anyfin lanserade för ett år sedan en tjänst som innebär att användare kan samla och säga upp sina abonnemang direkt i appen. Siffror visar nu att användare som sagt upp minst ett abonnemang har sparat i genomsnitt 596 kronor per månad.
 
Streamingtjänsterna HBO Max, Viaplay och Discovery+ hör till de som flest väljer att överge, (procentuellt enligt alla uppsägningar i appen). Även gymkort och ljudböcker prioriteras bort när svenskarna behöver spara in:
 
● Hyresgästföreningen 10.5 %
● HBO Max 10.3 %
● Viaplay 9.4 %
● Discovery+ 7.7 %
● Nextory 7.6 %
● Nordic Wellness 6.2 %
● Storytel 5.9 %
● Fitness24Seven 5.4 %
● Tele2 4.5 %
● Disney+ 3.5 %
 
- Svenskarna fortsätter att avsluta sina abonnemang på streamingtjänster, gym, ljudboksappar, bredband samt medlemsorganisationer. Detta beror troligtvis på att det är ett snabbt och enkelt sätt att spara in några hundralappar i månaden. Vi ser att detta är en trend som kommer hålla i sig ett bra tag framöver, säger Felix Sjöholm, ekonomihälsoexpert på Anyfin, i ett pressutskick.
| 5 juni 2023 08:45 |