Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 augusti 2022 | 00:15

HBO Max har plockat bort sex HBO Max-filmer, och ingen vet varför

Utan förvarning är flera originalfilmer bortplockade från streamingtjänsten.
HBO Max fortsätter att skjuta sig själva i foten med fullkomligt obegripliga beslut, som man skyller på ”en ny strategi”.
 
För några veckor sen skrev vi om att flera svenska och nordiska originalserier hade försvunnit från streamingtjänsten, och bara häromdagen blev det känt att man inte tänker släppa superhjältefilmen ”Batgirl”. Alls. En film som är inspelad och klar. Tydligen är det mer lönsamt att skriva av en förlust än att visa upp en film som man spenderat 90 miljoner dollar på.
 
Men okej, idiotin slutar inte där. För nu har HBO Max också börjat rensa ut bland sina egna originalfilmer, såna som varit exklusiva för streamingtjänsten.
 
Variety var först med att notera att åtminstone sex amerikanska filmer, som HBO själva producerat, är spårlöst borta från tjänsten. Det rör sig om Robert Zemeckis familjefilm ”Häxorna”, komedierna ”Superintelligence” med Melissa McCarthy och ”An American Pickle” med Seth Rogen, heist-filmen ”Locked Down” med Anne Hathaway, dramat ”Charm City Kings” - och den romantiska sci-fi-filmen ”Moonshot” som släpptes så sent som i våras.
 
Man har också valt att stoppa komedin ”House Party” som skulle ha släppts under sommaren - en remake på en komedi från 1990 som fick den svenska titeln ”Party!”.
 
Varken HBO Max eller ägarna Warner Bros har angett någon anledning. På något vänster handlar det om ett sätt att spara pengar. Under ny ledning försöker bolaget Warner Bros Discovery att vrida och vända på varje cent för att hitta besparingar inför sammanslagningen av HBO Max med Discovery+, och filmer "som inte presterar bra" får ryka. Fler titlar kan försvinna inom kort, skriver Indiewire.
 
Några av filmerna finns dock fortfarande att hyra hos andra video-on-demand-tjänster.
| 4 augusti 2022 00:15 |