Serie

Skribent

MovieZine

12 april 2023 | 08:30

HBO Max bekräftar: Streamingtjänsten byter namn i sommar

Bekräftat: ett nytt namn och dyrare pris när HBO Max går samman med Discovery+. Den 23 maj lanseras nya Max i USA.
Snart är det dags att ta farväl av streamingtjänsten HBO Max. Istället lanseras Max - kortare namn, mer innehåll, dyrare månadskostnad.
 
Den nya tjänsten är en produkt av sammanslagningen mellan HBO Max och Discovery+, och kommer att erbjuda innehåll från båda tjänsterna. Här i Sverige har vi redan under våren kunnat se svenska dokumentärer och realityserier från Discovery+ dyka upp på HBO Max.
 
Här utlovar man 40 nya originaltitlar och tv-säsonger varje månad, enligt Variety.
 
 
Efter rykten tidigare idag bekräftas nu nyheten av HBO Max själva. Den nya streamingtjänsten Max kommer till USA den 23 maj.
 
Förhoppningen är att ge konkurrenter som Netflix och Disney+ en rejäl utmaning med en bred tjänst och något för alla åldrar och smaker:
 
- Från de största superhjältarna till verklighetens kämpar. Från drama till underhållning. Från fantastiska världar till den äkta världen. Max kommer erbjuda ett brett urval. Det nya varumärket signalerar ett skifte från två smalare produkter, HBO Max och Discovery+, till ett bredare erbjudande, säger Warner Bros Discovery i ett uttalande.
 
 
Prislappen för amerikanska tittare landar på 16 dollar i månaden - motsvarande 167 kronor. Det finns också en billigare nivå (10 dollar/mån med reklam) samt en dyrare (20 dollar/mån med 4K-upplösning). Vi gissar också att det här blir slutet för dig som fått "HBO Max för halva priset livet ut" - då HBO Max snart faktiskt inte finns kvar...
 
Vad som gäller för HBO Max i Sverige och Europa, samt vad prislappen kommer landa på för oss, är inte känt än.
 

Fler tunga nyheter från HBO Max ikväll:

 
• Nu är det klart att "Harry Potter" blir tv-serie. Författaren J.K. Rowling producerar
• "The Batman"-spinoffen "The Penguin" har fått en första trailer
• En ny "Game of Thrones"-prequel är beställd: "A Knight of the Seven Kingdoms"
| 12 april 2023 08:30 |