Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 februari 2017 | 15:00

HBO gör film om arbetet med ”Gudfadern”

Det låter som ett erbjudande vi inte kan motstå.
Det är svårt att hitta en film lika älskad och hyllad som ”Gudfadern”. Francis Ford Coppolas maffiaepos har nu 45 år på nacken, och idag minns vi dess 3 Oscars, en oförglömlig prestation av Marlon Brando, och hur den - och den likvärdiga uppföljaren - startade Al Pacinos och Robert de Niros karriärer.

Mindre känd är dock tumulten bakom inspelningen. Detta ska nu lyftas fram i rampljuset av HBO i nya filmen ”Francis and the Godfather”, skriver Variety.

Filmen kommer följa Coppolas slit med manuset, med att hitta de rätta skådespelarna, hans fleråriga bråk med Paramount, och hur han fick hantera New York-maffian som ville stoppa inspelningen. Med allt detta i åtanke är det ett under att ”Gudfadern” överhuvudtaget blev av.

Andrew Farottes manus till ”Francis and the Godfather” hamnade på 2015 års Black List, som uppmärksammar de bästa, ännu ofilmade, manusen i Hollywood. Det är inte klart vem som får regissera än. Vi ser också fram emot att höra vilka som tar rollerna som Coppola, Brando och Pacino.
| 1 februari 2017 15:00 |