Spel

Skribent

Viktor Eriksson

17 april 2024 | 21:00

Hasbro hoppas nästa “Baldur’s Gate” släpps tills 2050

“Vi tar det väldigt, väldigt, seriöst”.
Förra årets mest hyllade spel var förmodligen “Baldur’s Gate 3”. Rollspelet baserat på bordsrollspelet “Dungeons & Dragon” var en enorm framgång både för utvecklaren Larian Studios såväl som leksaksjätten Hasbro som äger D&D via Wizards of the Coast.
 
Trots det har Larian Studios sagt att de inte kommer att göra “Baldur’s Gate 4” härnäst utan kommer att gå vidare till andra projekt. Hasbro vill dock gärna fortsätta men hur det kommer att gå till är oklart.
 
– Vi pratar med många partners och blir kontaktade av många som vill ta sig an utmaningen kring hur framtiden för “Baldur's Gate” kommer att se ut, säger Eugene Evans, senior vice president för digital strategi och licensiering vid Hasbro, i en ny intervju med PC Gamer.
 
– Vi hoppas definitivt att det inte ska ta ytterligare 25 år som det gjorde mellan “Baldurs Gate 2” och 3 innan vi kan ha ett svar. Men vi kommer låta det ta tid och hitta rätt samarbetspartner, rätt tillvägagångssätt och rätt produkt som kan representera framtiden för “Baldur’s Gate. Vi tar det väldigt, väldigt, seriöst likt vi gör med alla vara beslut runt vårt portfolio. Vi kastar oss inte in i ett beslut gällande vem vi samarbetar för produkter eller vad för produkter vi ska titta på.
 
Hur länge orkar du vänta på Baldur's Gate 4?
| 17 april 2024 21:00 |