Skribent

Oskar Möller

10 januari 2023 | 09:00

Harvey Weinstein döms för ett ytterligare övergrepp i domstol i L.A

En domstol i Los Angeles har funnit Harvey Weinstein skyldig till ytterligare ett fall av sexuellt övergrepp och våldtäkt mot en kvinna - men varit oeniga i tre övriga åtal.
Det är tidigt in på nya året men inte ens 2023 slipper vi undan nyheter om Harvey Weinstein. Den senaste uppdateringen om Hollywoods egen superskurk kommer från en domstol i Los Angeles. Det blev ingen bra början på året för Weinstein då domstolen där han åtalades för sexuella övergrepp och våldtäkt mot fyra kvinnor redan har funnit honom skyldig till ett av fallen.
 
Juryn var dock oenig – Weinstein frikändes från anklagalserna från ett offer och juryn kunde inte enas i de två övriga fallen. Den 70-årige tidigare filmproducenten riskerar att dömas till ytterligare 18 års fängelse förutom de 23 år han sedan tidigare redan har dömts till i rättegången i New York.
 
Weinsteins advokater har på sig fram till slutet på månaden (31 januari) att överklaga domen och försöka påbörja en ny rättegångångsprocess. Den slutliga domen väntas utdelas den 23 februari i år.
| 10 januari 2023 09:00 |