Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

18 maj 2022 | 14:15

Harrison Ford & Helen Mirren klara för “Yellowstone”-prequeln “1932”

Taylor Sheridans omtalade “Yellowstone” om familjen Dutton kommer att utökas ytterligare. I “1932” kommer vi att få följa Harrison Ford och Helen Mirren.
“Yellowstone”-universumet expanderar ännu en gång. Förutom “1883”, där vi fått följa mustaschprydda Sam Elliot som cowboyen Shea Brennan, kommer nu även “1932” (titeln kan komma att ändras), där vi får se andra ättlingar till familjen Dutton. IndieWire rapporterar att Helen Mirren och Harrison Ford är klara för serien, och gissningsvis kommer de spela farföräldrar till Kevin Costners karaktär John. Tidigare har skådespelarna arbetat tillsammans i Peter Weirs film "The Mosquito Coast".
 

I “Yellowstone” får vi följa familjen Dutton som äger den största farmen i hela Montana. Allt går inte som en dans på rosor för familjen, och tillsammans måste de reda ut och bemöta allt som kan hända ute i nordvästra USA. “1883” är den första prequeln till serien, och handlar om hur familjen tog sig till från Texas till Oregon innan de byggde sin ranch i Montana. “1932” blir därmed en uppföljare till “1883”, och kommer gissningsvis att behandla ämnen så som det amerikanska alkoholförbudet och den stora depressionen.

Sheridan har inte legat på latsidan senaste åren. Förutom att ha skrivit “Sicario”-filmerna, “Hell or High Water”, “Wind River”, samt regisserat den sistnämnda har han även skapat “Yellowstone” och dess prequel. Både serierna är högt ansedda och “1883” fick imponerade högsta betyg i vår recension.
 
Förutom “1883” och “1932” planerar Paramount+ även att producera serierna “1981” och “6666”. Den förstnämnda är en också en prequel, medan “6666” intressant nog inte utspelar sig i framtiden, utan handlar om ranchen “Four Sixes” i Texas. Förhoppningsvis byter de namn på samtliga serier, för det börjar redan bli svårt att hålla dem isär.

Premiär för “1932” är ej satt ännu.

| 18 maj 2022 14:15 |