SPONSRAT

Skribent

Annika Andersson

15 december 2017 | 21:00

Eftersnack: Härlig scen mellan De Nogaret och påven i veckans ”Knightfall”

Sökandet efter den heliga graalen fortsätter, samtidigt som de politiska intrigerna tjocknar, och påven kommer till Paris i andra avsnittet av "Knightfall".
Förra veckans avsnitt slutade med tecken på att den heliga graalen finns mitt ibland Tempelriddarna i Paris. I andra avsnittet fortsätter sökandet, samtidigt som de politiska intrigerna tjocknar.

Veckans härligaste scen måste vara den mellan påven, Boniface VIII (Jim Carter), som besöker kungen och Tempelriddarna i Paris, och De Nogaret (Julian Ovenden).
 
 
”Har du kommit för att bekänna dina synder?” undrar påven med viss ironi. ”Åh nej”, svarar De Nogaret, ”det skulle ta ett helt år”.

Han är där för att manipulera påven att rekommendera ett giftemål mellan prinsessan Isabella (Sabrina Bartlett) med prinsen av England, som han anser vara ett bättre val än prinsen av Katalonien, som hon brevväxlar med.

Påven förklarar tålmodigt att det inte är hans sak att välja. Ett höjt ögonbryn, ett halv leende, ett knappt märkbart rullande med ögonen - De Nogarets ansiktsuttryck säger allt!

I övrigt bjuder andra avsnittet på mycket blod och högt tempo med många sub-plottar i handlingen. Tempelriddarhjälten Landry (Tom Cullen) fortsätter sitt sökande efter den heliga graalen, och ledtrådar dyker upp på de mest oväntade ställen. Det viktigaste tycks dock vara att hålla dem fördolda, och alldeles särskilt för De Nogaret, som tycks kunna lukta sig till hemligheter...

Eller vad tror ni?

Nästa veckas avsnitt visas torsdagen den 21 december på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
 
 
| 15 december 2017 21:00 |