Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 oktober 2021 | 12:00

Har vi blivit lurade av nya "Scream"-trailern?

Regissörerna lovar att trailern inte spoilar något: "Vill vilseleda publiken."
Löftet om en ny "Scream" kittlar onekligen nyfikenheten hos varje skräckfan. Wes Cravens tonårsskräckis från 1996, till brädden fylld med gore och glimten-i-ögat-humor, är fortfarande en kär klassiker i genren.

Men den nyss släppta trailern till femte filmen har gjort många besvikna. Var är humorn och de sköna meta-referenserna som utmärkt tidigare delar? Varför spoila så många dödsfall redan i en teaser? Om du hör till de missnöjda, så kan det vara så att trailern är lite av en luring. Jag vet inte om jag helt litar på regissörerna här, eller om de bara försöker rädda sitt skinn efter en kass trailer, men de påstår i en intervju att "spoilers suger" och att vi borde chilla:

- Det här var en svår trailer för marknadsavdelningen att sätta ihop. Men vi är nöjda, för varje sak du tror är en spoiler finns en god chans att du har fel. Det finns en del vilseledningar både i filmen och i trailern. För oss var det kul att skapa en stor whodunnit, säger Matt Bettinelli-Olpin till Bloody Disgusting.
 
- Vi älskar "Scream" och vi älskar hur hängivna fansen är. En del av det roliga är att titta noga och försöka lista ut vem mördaren är. Det är vad som gör denna franchise så unik och speciell. Vi är enorma fans av de fyra första filmerna och vi har varit noga med vilka personer, påskägg och överraskningar som finns i den här filmen, tillägger Tyler Gillett.
 
Se trailern till nya "Scream" här:
 
 
I en annan intervju med Empire har filmskaparna avslöjat att flera av de nya karaktärerna i den nya filmen är släkt med gamla karaktärer. Mason Gooding och Jasmin Savoy Browns rollfigurer heter exempelvis Meeks-Martin i efternamn - en referens till skräcknörden Randy Meeks, spelad av Jamie Kennedy.

Samtidigt bemöter regiduon den pågående debatten om varför deras film envisas med titeln "Scream", precis som originalet. Om än med en något vagt svar:

- Det är ingen slump. Det finns många anledningar, säger Gillett. Vi har fått mycket... feedback... efter vårt beslut att kalla den "Scream". Men det vore ingen "Scream"-film om den inte var helt självmedveten. Det är de här filmernas natur, filmen vet vad den är, och hur den passar in i "Scream"-sagan och i modern skräckfilm.
 
 
25 år efter att den lugna staden Woodsboro chockades av en rad brutala mord dyker en ny mördare upp iförd Ghostface-masken. Hemligheter från stadens dödliga förflutna återupplivas när mördaren siktar in sig på en grupp ungdomar.

Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (Gale Weathers) och David Arquette (Dewey Riley) återvänder till sina ikoniska roller från de tidigare "Scream"-filmerna.
 
"Scream" kommer på bio 14 januari 2022.
| 14 oktober 2021 12:00 |