Serie

Skribent

MovieZine

14 oktober 2021 | 10:30

"Knutby" på TV4 och C More - premiärdatum och de första bilderna

I november är det premiär för dramaserien "Knutby", om mordet som skakade Sverige år 2004. Huvudrollerna gestaltas av Alba August, Aliette Opheim och Einar Bredefeldt.
I höst får tittarna följa med 21-åriga Anna (Alba August) som flyttar från Småland till Knutby i Uppland, redo att börja sitt nya liv i den lilla pingstförsamlingen med de unga pastorerna Eva (Aliette Opheim) och Sindre (Einar Bredefeldt) i spetsen. För den sökande Anna känns det som hemma - en plats full av värme, kärlek och gudstro. Kan hon ha hittat sin plats i världen?

Men snart börjar den idylliska fasaden som omsluter Knutby vittra sönder, och avslöjar ett nät av intriger där djupt rotad och dogmatisk religiös tro kombineras med maktspel och en sexkult som slutar i ett tragisk crescendo.
 
 
Dramaserien har sin utgångspunkt i Knutbyfallet som skakade Sverige under 2004. Berättelsen skildrar perioden som föranledde ett mord och ett mordförsök inom en frikyrklig församling i samhället med samma namn. För regissören Goran Kapetanović är detta hans första svenska produktion sedan succén med"Kalifat".

- Jag vill berätta en historia om utsatthet, maktspel och radikalisering och om hur behovet av tillhörighet och kärlek kan utnyttjas. Jag hoppas kunna skapa ett fönster in till det mörker som fanns i Knutby och göra det obegripliga lite mer begripligt - och genom det säga något om den tid vi lever i idag, säger Goran Kapetanović.
 
 
"Knutby" produceras av Johannes Åhlund på B Reel Films för TV4 och C More. Petra Ahlin är exekutiv producent. Manus skrivs av Fredrik Agetoft baserat på Jonas Bonniers bok med samma namn.

Serien består av sex avsnitt och har premiär den 1 november på C More samt den 11 november på TV4.
| 14 oktober 2021 10:30 |