Serie

Skribent

Robin Andersson

19 maj 2019 | 18:00

Här kan du se “Game of Thrones”-skådisarna härnäst

De kanske dör i Westeros, men de lever vidare som skådespelare, tack och lov.
Är du ledsen över att inte få se Jon Snow, Daenerys eller Tormund Giantsbane längre på måndagar? Du är inte ensam. När en favoritserie tar slut kan det vara smärtsamt, deprimerande och skapa en känsla av tomhet. Men håll dig lugn. Vi har lösningen.

Även om alla våra favoritkaraktärer kanske dör under måndagens finalavsnitt, finns ju skådespelarna kvar. Kit Harington, Maisie Williams och Lena Headey har, tro det eller ej, karriärer utanför “Game of Thrones”. Förhoppningsvis räcker det för att stilla din depression och få dig på bättre banor i livet. Vi hjälper dig på vägen. Här är en lista på var du kan se “GoT”-skådespelarna framöver.
 

Kit Harington

 
 
Vår kära, grubblande King in the North har inte några speciella projekt planerade framöver. Han har dock en del planer för sin look. I en intervju med Entertainment Weekly nämnde han att han vill klippa av sitt ikoniska hår inför sin nästa roll. “Jag vill inte gå in i min nästa roll och se exakt ut som Jon Snow, det funkar inte”, sa han då.

Framtiden ser alltså oklar ut just nu för Harington och hans lockar. Han var dock nyligen med i en annan franchise om drakar, nämligen “Draktränaren”, där han spelade vikingen Eret. Han hade också huvudrollen i BBC:s historiedrama "Gunpowder" från 2017.
 

Maisie Williams 

 
 
Visste du att Maisie Williams snart är med i Marvels filmuniversum? “The New Mutants” har blivit uppskjuten flertalet gånger, men filmen verkar vara färdiginspelad och det senaste vi hörde var att den hamnar på bioduken 3 april 2020. I filmen kommer Maisie att spela karaktären Wolfsbane.
 

Sophie Turner

 
 
Maisie Williams är inte den enda mutanten i gänget. Sophie Turner har redan spelat en av de mest kända mutanterna, nämligen Jean Grey, redan 2016 i “X-Men Apocalypse”. Nu, 7 juni, är det dags för nästa installation och där får hon titelrollen i “X-Men: Dark Phoenix”. Annars kommer vi få se henne i Matthew Coppolas krigsdrama “Broken Soldier” och Jouri Smit-regisserade dramat “Heavy”, men där vet vi inte så mycket ännu.
 

Lena Headey

 
 
Lena Headey har spelat Cersei Lannister briljant över de senaste åtta åren. Härnäst hittar vi henne i Anthony Woodley-regisserade kriminaldramat “The Flood”. Filmen sägs handla om en rutinerad polis som tvingas hantera farliga asylsökande. I filmen hittar vi även Iain “Jorah Mormont” Glen.
 

Nikolaj Coster-Waldau

 
 
Nikolaj Coster Waldeu lämnar nu Jaime Lannister bakom sig och söker sig vidare mot andra utmaningar. Härnäst hittas han i “Domino”, regisserad av legenden Brian De Palma (“Mission: Impossible”, "Scarface”) som gör sin första film sen 2012. Filmen handlar om en polis som kräver hämnd för sin partners mord. Filmen kommer att ha premiär online i USA på den amerikanska sajten Saban Films.
 

Peter Dinklage

 
 
Peter Dinklage, som spelar publikfavoriten Tyrion Lannister, verkar ta en paus från spelfilmer- och serier den närmsta framtiden. Vi kan däremot få höra hans röst i två kommande animerade filmer, nämligen “Angry Birds 2” och “Croodarna 2”. I övrigt har han en hel bunt projekt på gång, men de är i tidigaste stadiet ännu, så vad som faktiskt blir producerat är fortfarande oklart.
 

Emilia Clarke

 
 
Vi har redan sett vår drakdrottning i storfilmer som “Terminator: Genisys” och “Star Wars: A Solo Story”. I november hittar vi henne i hennes nästa projekt, julfilmen “Last Christmas”, där hon spelar mot bland andra Emma Thompson och Michelle Yeoh.
 

Isaac Hempstead Wright

 
 
Bran Stark är inte lika creepy i verkligheten. Isaac Hempstead Wright, som har spelat karaktären i åtta år, har nu ett par andra projekt på gång. “The Blue Mauritius” är en heist-film med bland andra Anthony Mackie i en av rollerna. “Voyagers” är en sci-fi-film regisserad av “Divergent”-regissören Neil Burger. Båda filmerna är i tidigt stadie och har inga premiärdatum satta än.
 
 Vem ser du mest fram emot i deras kommande roller?
| 19 maj 2019 18:00 |