Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 juni 2015 | 08:00

Här är vad ”Independence Day 2” handlar om

En global katastrof av ofattbara mått utlovas.
Sommaren 1996 var ”Independence Day” den stora blockbustern att se. Roland Emmerich släppte loss jättetefat över världens storstäder och Will Smith och Jeff Goldblum fick fullt upp med att rädda världen. Den sate ribban för en lång rad filmer som "Armageddon", "Transformers", och ja... vi har inte sett slutet på denna trend än.

20 år senare har något kommit tillbaka. Just nu pågår inspelningen av ”Independence Day 2”, som landar nästa sommar. Att det ska handla om en ny alienattack vet vi redan. I helgen släpptes en mer utförlig, officiell synopsis:

”Independence Day” definierade om eventfilmen. Nästa episka kapitel levererar global katastrof i en ofattbar skala. Med återanvänd utomjordisk teknologi har Jordens nationer samarbetat på ett omfattande försvarsprogram som ska skydda planeten. Men inget kan förbereda oss på en mer avancerad och kraftfull attack. Enbart ett fåtal modiga män och kvinnor kan rädda vår värld undan förintelse.

Bill Pullman, Jeff Goldblum och Vivica A. Fox upprepar sina roller från den första filmen. Liam Hemsworth och Charlotte Gainsbourg är några nya ansikten. 

Det ska förstås bli intressant hur man presenterar en ”global katastrof” i en tid då var och varannan storfilm från Hollywood låter jätterobotar, jordbävningar eller superskurkar jämna världsmetropoler med marken. 

Blir det ännu ett CGI-spektakel, eller nästa milstolpe för blockbusters? Vad tror ni?
| 8 juni 2015 08:00 |