Spel

Skribent

Robin Cocks

6 mars 2020 | 10:00

Nu vet vi mer om mystiska spelet "Star Wars: Project Maverick"

Det har visat sig att ett nytt "Star Wars"-spel är på gång. "Project Maverick" verkar utvecklas av EA och släppas till Playstation 5 och Xbox Series X.
Under veckan har information kring ett nytt "Star Wars"-spel med undertiteln "Project Maverick" läckt via Playstation Store. Det upptäcktes en bild med en logga på spelet och därefter har en rad teorier och tankar satts igång kring vad spelet skulle kunna vara för något. Enligt informationen på Playstation Store ska "Project Maverick" gå att spela tillsammans med andra, vilket verkar indikera att det är ett multiplayerspel av något slag.
 
Nu har det visat sig, via speljournalisten Jason Schreier på spelsidan Kotaku, att det förmodligen är spelstudion EA Motive som utvecklar spelet och att det kommer släppas till Playstation 5 och Xbox Series X. Dessutom har EA tidigare hintat om att det finns ett "Star Wars"-spel som är "väldigt unikt" och är under utveckling till nästa generations konsoler. Om detta är "Project Maverick" går inte att säga riktigt än, men det ska bli oerhört intressant att se vad "Project Maverick" visar sig vara.
 
Personligen längtar jag efter ett nytt "Star Wars"-spel efter fjolårets actionäventyr "Jedi: Fallen Order". Eftersom "Project Maverick" verkar vara ett multiplayerspel och av loggan nedanför att bedöma så hoppas jag (och tror) att det kan röra sig om något flygsimulatorspel i stil med gamla klassiska "X-Wing" och "TIE Fighter"-spelen. Det hade varit grymt häftigt att få flyga runt i rymden och peppra på Star Destroyers och kanske plocka ner en Death Star eller två! 
 
61e0272a3b452fd87668819917bc7309 esqxtowxsaa4y4m
 
Vad tror du om kommande "Star Wars: Project Maverick"? Vad hoppas du att det blir för typ av spel?
| 6 mars 2020 10:00 |