Film

Skribent

Daniel Feldt

16 juni 2010 | 12:26

Här är nya Fantomen

Den vandrande vålnaden gör comeback. Senast vi såg Fantomen var i 1996 års filmatisering med Billy Zane i de lila trikåerna. Nu är Fantomen tillbaka - i en miniserie för televisionsapparaten.

20:e juni har serien premiär på SyFy i USA, kanalen som tidigare var känd som SciFi Channel, och kommer att sändas i två delar a två timmar långa.

Detta är en filmatisering som helt flugit under min radar; men det är ju trots allt den vandrande vålnaden. Han ska inte synas.

Den nya tv-serien är skapad av Daniel Knauf, som står bakom HBO-serien "Carnivale", och hans son Charles. Baserad på den klassiska karaktären från Lee Falk. 2010 års "Fantomen" är uppdaterad med en ny kostym och high-techprylar och Kit Walker spelas av Ryan Carnes. Den nya dräkten ger Fantomen skydd mot det mesta som kan tänkas nudda honom, men även ökad styrka och snabbhet. 

Bilder och trailer finns att hitta nedan. Som gammalt Fantomen-fan så lämnar trailern en hel del att önska. Lökigt värre och det verkar som om Ryan Carnes inte lyckas förmedla trovärdighet de få gånger han öppnar munnen. Men vi hoppas att serien är bra. Det handlar ju trots allt om mannen som inte kan dö, den vandrande vålnaden och mannen med tio tigrars styrka.

| 16 juni 2010 12:26 |