Spel

Skribent

Viktor Eriksson

18 mars 2024 | 21:45

Här är kortspelet som tagit över spelvärlden – snart kan det komma till mobiler

På drygt en månad har "Balatro" lyckats sälja över en miljon exemplar.
Den senaste månaden har kortspelet “Balatro” spridit sig som en löpeld över spelvärlden. Spelet är ett pokerspel med roguelike-baserade deckbuilding. Detta innebär att du spelar poker men också bygger upp din kortlek under flera partier som följer efter varandra med nya kort och jokrar som ger passiva effekter. Vilket efter några partier bäddar för helt bisarra kombinationer av kort.
 
Märk väl att “Balatro” inte är något kasinospel där du spelar om pengar. Istället betalar du en engångssumma för spelet och försöker klara av dess kampanj som kommer i flera olika svårighetsgrader.
 
Nu skriver "Balatros" utvecklare Localthunk via X, tidigare Twitter, att spelet sålt i över en miljon exemplar under sin första månad. Under en frågestund på Reddit meddelar utvecklaren också att de jobbar på mobilversioner av “Balatro” till både IOS och Android. Spelet är idag tillgängligt via Steam, Playstation 4/5, Nintendo Switch, Xbox One och Xbox Series X/S.
 
Localthunk säger också att flera uppdateringar kommer att släppas till spelet med nya alternativ, upptäckter och hemligheter.
 
“Jag har gått om idéer om vart jag vill ta “Balatro”, skriver LocalThunk på Reddit.
 
| 18 mars 2024 21:45 |