Film

Skribent

Patrik Linderholm

23 juli 2021 | 13:00

Här är Gustaf Hammarstens hemliga roll i "Old"

Den svenska skådespelaren dyker upp i M. Night Shyamalans senaste mysterium "Old". Men vem spelar han egentligen?
Skådespelaren Gustaf Hammarsten har synts i flera internationella produktioner vid det här laget. Mest uppmärksammad är nog hans insats som den hunsade assistenten Lutz till Sacha Baron Cohens extravaganta karaktär i "Brüno". Men stjärnans senaste jobb i Hollywood har hållits dold, ända fram till filmens premiär.
 
I en intervju hos Nyhetsmorgon i TV4 avslöjade Hammarsten bara dagen innan filmen hade svensk biopremiär att han har en "liten men betydelsefull roll" i M. Night Shyamalans senaste film "Old". MovieZine kan nu bekräfta att den svenska skådisen dyker upp en stund i filmen, i en roll som är mer central än vad man till en början kan tro.
 
I mysteriemannen Shyamalans senaste thriller anländer en grupp turister till en lyxig semesterort som drivs av just Hammarstens karaktär. Även om namnet på hans karaktär aldrig sägs rakt ut så kan man skåda en namnbricka som lyder "Nils" – måhända en blinkning till skådespelarens svenska ursprung. Besökarna på hotellet tipsas om en exklusiv strand som bara ett fåtal har tillgång till, men när de väl kommer dit märker de att allt inte står helt rätt till.
 
En namnlös hotellchef låter kanske inte som en jättespännande roll, men Gustaf Hammarstens karaktär har en mer betydelsefull del i berättelsen än vad man till en början kan tro. Exakt vad får ni upptäcka själva. Oavsett så är det kul att se Hammarsten fortsätta sin resa i filmbranschen. Vilken mer svensk kan skryta om att ha fått jobba med M. Night Shyamalan?
 
"Old" visas just nu på bio.
| 23 juli 2021 13:00 |