Film

Skribent

Josefine Krischausky

4 juni 2021 | 11:01

Här är filmen om Céline Dion - som inte får nämna Céline Dion

"Aline" är tydligt inspirerad av sångerskans livshistoria och innehåller hennes musik, men låter istället ett okänt namn inta titelrollen.
Under gårdagen presenterade man vilka filmer som kommer att visas under årets upplaga av Filmfestivalen i Cannes. En titel i programmet som lyckades fånga uppmärksamhet var vad som nästan tycks vara en biopic om den ikoniska sångerskan Céline Dion, men som däremot har gett sin huvudperson ett helt annat namn.
 
Filmen går under namnet "Aline", och handlingen tar vid år 1960 i kandensiska Québec. Där träffar vi Aline Dieu, född in i en musikalisk familj som det yngsta av 14 barn. Det visar sig att hon besitter en fantastisk sångröst, och hon upptäcks snart av producenten Guy-Claude, som blir fast besluten om att göra henne till världens främsta sångerska.
 
Historien är uppenbart inspirerad av Dions liv, där namnbytet tycks vara den enda egentliga skillnaden. Guy-Claude, som verkar få en central roll i filmen, kan tolkas som en motsvarighet till hennes manager René Angélil, som gav henne ett skivkontrakt vid 12 års ålder, och som sedan kom att bli hennes make i 22 år.
 
"Aline" har dessutom fått rättigheterna att använda sig av Dions musik, trots att detta brukar kunna vara svårt för filmer som endast utger sig vara löst baserade på en musikers liv.
 
Det främsta namnet bakom projektet är franska Valérie Lemercier, som både står som regissör, manusförfattare och huvudrollsinnehavare. 
 
Se en trailer till "Aline" här nedan:
 
 
"Aline", vars engelska titel är "Aline, the Voice of Love", premiärvisades i Frankrike redan i november, skriver Vulture
| 4 juni 2021 11:01 |