Skribent

Matilda Klinga

28 november 2016 | 18:00

12 kändisar som vill göra världen till en bättre plats

Det finns många kända personer som brinner för att förändra världen, så som Leonardo DiCaprio som vill rädda hela jordklotet. Emma Watson kämpar exempelvis för feminism och Taylor Swift vill finnas där för sina fans.
Det finns kändisar som vill göra skillnad i världen eller hjälpa sina fans. Här följer 11 goda gärningar som kändisar har gjort, både högt och lågt. Flera kända personer besöker sjuka barn för att pigga upp dem och andra lyfter upp politiska frågor. Vissa sysslar med välgörenhet och andra knyter band med sina fans. 

Skådespelaren Eddie Redmayne hjälper elever med hyran


Eddie Redmayne hjälper dramastudenter att betala sin hyra. Han säger att det är jättedyrt att bo i London. I en intervju med GQ berättar Redmayne att det var ett stort privilegium att hans föräldrar bodde i London. Det gjorde att han inte behövde betala hyra när han studerade på universitetet. Nu är han en framgångsrik skådespelare och får mejl från de som inte har en lika lycklig bakgrund. 

- Jag får brev från folk som vill gå på teaterskola och behöver hjälp med att betala hyran. Då och då hjälper jag till med det, det är så dyrt att leva i London, säger han till GQ. 



Taylor Swift träffar sina fans


Taylor Swift har vid flera tillfällen skänkt pengar till välgörenhet men hon är också väldigt mån om sina fans. Ett exempel på ett fan som hon har uppmärksammat är 26-åriga Tiffany Rich. Hon tweetade om att hon skulle göra en lungtransplantation och skrev att nummer ett på sin bucketlist var att bli frisk. Nummer två på listan var att få träffa Taylor Swift.  Det reetweetades många gånger tills Taylor Swift såg den. Hon bjöd in Tiffany och hennes bästa vän till sin konsert och efteråt fick de träffa Swift. 



Johnny Depp besöker barnen på sjukhus


När Johnny Depp 2015 spelade in den senaste ”Pirates of Caribbean”- filmen besökte han Lady Cliento children’s hospital i Brisbane, Australien. Han besökte sjukhuset klädd som Jack Sparrow och träffade barnen. En pojke vid namn Max Bennett var svårt sjuk och hade legat i koma några veckor tidigare. Rachel Bennet, Max mamma sa till ABC Australia:

- Han kom på besök med kravet att föräldrar inte skulle ta så mycket tid av honom. Han vill spendera så mycket tid som möjligt med barnen. 



Superstjärnan Britney Spears överraskar barnen


Britney Spears lade ut en video på sin Instagram där hon håller en dansklass för barn. Hon överraskade LA`s Rockit Dance Studio med att hålla i en lektion med koreografi inspirerad av Madonna.



Miley Cyrus hjälper hemlösa och HBTQ ungdomar


Miley Cyrus har en egen välgörenhetsorganisation vid namn ”Happy Hippie Foundation” som hjälper hemlösa och HBTQ ungdomar. Hon hjälper till med supportgrupper på internet och hon anordnar även mini-konserter med kända stjärnor. Alla intäkter går till hennes olika välgörenhetsprojekt inom organisationen. 



Leonardo DiCaprio brinner för miljön


Leonardo DiCaprio medverkar i dokumentären ”Before the flood” som handlar om klimathotet.  Han har vid många tillfällen talat om hur vi förorenar världen och hur politikerna måste ta upp problemet. DiCaprio är en talesperson för FN med speciellt fokus på frågor om klimatförändringar. Tidigare i år vann han en Oscar för sin roll i filmen ”The Revenant” då tog han tillfället i akt att prata om att vi måste göra någonting åt klimatförändringarna. Se talet i klippet nedan. 


Jennifer Lawrence besöker barnen på sjukhus


När Jennifer Lawrence spelade in ”X-men: Apocalypse” i Montreal tog hon sig tiden att besöka Shriners Hospital for children. Precis som andra kändisar pratade hon med barnen och ställde även upp på bilder. 
 


Emma Watson står upp för feminism 


För två år sedan blev Emma Watson talesperson för FN. Hon höll då ett mycket hyllat tal i kampanjen "He for She". Hon är feminist och talar om hur viktigt det är med jämställdhet. Elle rapporterar att över en miljon män har lovat sitt stöd för FN kvinnors rörelse. Hennes engagemang har gjort skillnad. Se talet i videon nedan.


Artisten Ed Sheeran sjunger på scenen med ett fan 


Ed Sheeran var i Canada för att hålla en konsert och besökte under dagen ett shoppingcenter. Då hörde han en 13årig flicka sjunga en av hans låtar som del av en insamling till välgörande ändamål. Han överraskar då flickan genom att gå upp på scenen och sjunga med henne. Hon blev jätteglad och visste inte om hon skulle fortsätta sjunga eller prata med honom. Se videon för er själva nedan. 


Emma Stone och Andrew Garfield behöver inte uppmärksamheten 


Emma Stone och Andrew Garfield använde sitt kändisskap på ett lite annorlunda sätt. De satt på en restaurang i New York och utanför stod det paparazzis och väntade på dem. När de väl gick ut höll de upp lappar framför ansiktet. På lapparna hade de skrivit: ”Vi satt och åt och såg en grupp människor med kameror utanför. Vi behöver inte någon uppmärksamhet, men de här fantastiska organisationerna behöver det.”


Tom Holland besöker sjukhus


När Tom Holland utklädd till Spiderman besökte The New York Presbyterian Hospital fick han inte den reaktion han räknade med. Han träffade pojken Nicholas där och frågade om han gillade Batman eller Spiderman mest. 

- Bajs, bajs, svarade Nicholas då på frågan. 

Vad han menar med det är oklart men han kanske tycker Batman är bättre. Däremot såg han ändå glad ut att ha fått träffa Spiderman.  

| 28 november 2016 18:00 |