Spel

Skribent

Viktor Eriksson

13 februari 2024 | 21:30

Här är de första Xbox-spelen som kan släppas till Playstation och Nintendo

Ser ut att bli tokhyllad musikaction från 2023 och kritikerrosat medeltidsäventyr från 2022.
Enligt källor till The Verge så ska Microsoft vara nära att släppa flera av sina tidigare Xbox-exklusiva spel till andra konsoler som Playstation 5 och Nintendo Switch. Nu verkar det som att de första spelen som släpps kommer att vara “Hi-Fi Rush” och “Pentiment”.
 
 
“Hi-Fi Rush” är ett musikdrivet actionspel där du tajmar actionen i takt med musiken som spelas i bakgrunden. Spelet släpptes från ingenstans för drygt ett år sedan och fick ett varmt kritiskt mottagande. Vi på MovieZine utsåg det till ett av årets bästa spel.
 
 
“Pentiment” är ett äventyrsrollspel i 2D-perspektiv utvecklat av Obsidian Entertainment (“Fallout: New Vegas, “The Outer Worlds”) som äger rum under 1500-talet. Spelet släpptes ursprungligen under slutet av 2022 och fick även det fina recensioner.
 
Enligt The Verge kan det därefter vara så att piratspelet “Sea of Thieves” blir nästa Xbox-titel att släppas till andra konsoler. Längre fram kan dessa titlar även få sällskap av både “Starfield” och nya “Indiana Jones and the Great Circle”. Microsoft själva har inte kommenterat uppgifterna.
| 13 februari 2024 21:30 |