Spel

Skribent

Andréas Göransson

29 april 2018 | 12:00

Här är 6 spel att se fram emot i maj

MovieZines spelskribent Andréas Göransson ger finfina speltips inför månaden innan E3.
Maj är traditionellt sätt en ganska torr spelmånad. E3 står för dörren och fokus läggs snarare på nya utannonseringar, snarare än heta släpp. Med det sagt finns det ändå ett par titlar du bör hålla koll på. Spelredaktionen kommer här med tips.
 
 

”Donkey Kong Country: Tropical Freeze”

 
Det här spelet räknas egentligen till kategorin nyutgåva men då spelet släpptes för fyra år sedan, och till kalkonkonsolen Wii U, är det värt att nämna för de som missat det.
 
”Donkey Kong Country: Tropical Freeze” är det femte spelet i serien ”Donkey Kong Country” som härrör från Super Nintendo-tiden. Det är ett 2D-plattformsspel där du styr gorillan Donkey Kong och hans medhjälpare Diddy Kong genom en rad färgglada världar.
 
Den här nyutgåvan släpps till Nintendo Switch och är i princip identiskt med spelet som kom till Wii U 2014. Nintendo har dock lagt till en lättare svårighetsgrad för de mer ovana spelarna.
 
Plattform: Nintendo Switch

Släpps: 4 maj
 
 

”Conan Exiles”

 
I rollen som antingen en kvinnlig eller en manlig barbar ska du överleva i värld full av andra spelare som gärna ser dig död. Du kan smida egna vapen, bygga byggnader och grunda byar tillsammans med forna fiender för att skydda dig mot omvärldens taggiga hot.
 
”Conan Exiles” släpptes redan i Early Access i februari förra året men det är alltså första gången någonsin som spelet kan avnjutas i färdig form.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Windows
Släpps: 8 maj
 
 

”Pillars of Eternity II: Deadfire”

 
Det här isometriska rollspelet följer upp hyllade ”Pillars of Eternity” från 2015. Föregångaren gavs ut av svenska Paradox men efter en lyckad Kickstarter-kampanj har utvecklarna på Obsidian Entertainment bytt till USA-baserade Versus Evil.
 
Du spelar som Watcher – en karaktär som har kraften att kunna se in i människors själar och läsa deras minnen. Men du möter motstånd från Eothas, ljusets och återfödelsens gud, som förstör din bas och lämnar dig för att dö. Därför måste du nu jaga upp Eothas och söka svar.
 
I ”Pillars of Eternity II: Deadfire” har alla dina val konsekvenser så välj med omsorg.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows, Linux, Mac OS

Släpps: 8 maj (Windows, Linux, Mac OS) och fjärde kvartalet (Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch)
 
 

”Hyrule Warriors: Definitive Edition”

 
Månadens andra Nintendo-släpp är, liksom ”Donkey Kong Country: Tropical Freeze”, en nyutgåva till Nintendo Switch. Spelet finns sedan tidigare till både Wii U och Nintendo 3DS, men nu tar man steget till den omåttligt populära hybridkonsolen.
 
I ”Hyrule Warriors: Definitive Edition” intar du rollen som en av många välkända karaktärer från ”The Legend of Zelda”-universumet och ska slakta dig igenom horder av fiender. Spelet bygger på hack’n slash-mekanik där det gäller att ta ner så många fiender som möjligt på en och samma gång.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 18 maj
 
 

”Dark Souls: Remastered”

 
Maj månad är remake-månaden. Bara ett par veckor innan E3 är det dags för nyversionen av From Softwares ökända och supersvåra ”Dark Souls: Remastered”.
 
Spelet har hyllats av fans världen över för sin brutala utmaning och nu får även Playstation 4- och Xbox One-spelarna chansen att sätta tänderna i det. En Nintendo Switch-version är också på gång men är försenad och släpps först ”senare i sommar”.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Släpps: 25 maj (Playstation 4, Xbox One) och "senare i sommar" (Nintendo Switch)
 
 

”Detroit: Become Human”

 
Sony har haft än så länge ett riktigt bra år. Man inledde med ”God of War” i mars som kammade hem vårt toppbetyg och kommande ”Detroit: Become Human” ser minst lika läckert ut.
 
Du spelar som en android vars artificiella intelligens blivit så pass avancerad att du utvecklar känslor. Detta öppnar upp för dilemman som vad som egentligen är mänskligt. Krävs det verkligen en kropp av kött och blod, eller kan även robotar klassas som självständiga individer?
 
Plattform: Playstation 4
Släpps: 25 maj
 
Vilka spel längtar du mest till? Och tycker du att vi har missat någon titel? Kommentera nedan!
| 29 april 2018 12:00 |