Spel

Skribent

Robin Cocks

27 oktober 2019 | 16:00

Här är 5 rysligt bra spel att spela på Halloween

Nu är årets mysigaste högtid här - Halloween! Något som är riktigt härligt är att fördjupa sig i läskiga spel medan höstlöven faller utanför fönstret. Därför har vi listat fem spel som passar rysligt bra att spela på Halloween!
Halloween är här igen och för många innebär det mys framför TV där man kan beskåda skräckfilmer i alla dess former. Men om man vill spela några spel för denna högtid så kan det ibland vara svårt att hitta något passande. Här är fem rysligt bra spel att spela på Halloween. 
 

Alien: Isolation (Playstation 4, Xbox One, PC och Switch)

 
 
"Alien: Isolation" är rymdskräck när det är som bäst. I detta klaustrofobiska skräckspel spelar du som Amanda Ripley, dotter till Ellen Ripley från filmserien "Alien". Du befinner dig på en rymdstation där en xenomorph (alien) härjar fritt och dödar allt i sin väg. Inga vapen som du hittar lyckas ta kol på den och därför är dina två ben ditt bästa försvar.
 
"Alien: Isolation" bjuder på hjärtpumpande skräck och låter dig aldrig känna säkerhet. När du minst anar det så dyker xenomorphen upp och dödar dig på de mest makabra sätt. Atmosfären är blytung och detta är ett av få spel som jag faktiskt inte vågade spela färdigt.
 

Resident Evil HD Remaster (Playstation 4, Xbox One, PC och Switch) 

 
Large 4bb8c125deaaf67d7ca2238ff44b69d5 resident evil screenshot 04 ps4 ps3 us 13jan15
 
Nog för att årets "Resident Evil 2" är fantastisk bra, men jag tycker faktiskt att remaken på det första spelet i serien, "Resident Evil HD Remaster", är snäppet läskigare. Spelet släpptes från början till Nintendo Gamecube men finns i HD-version till samtliga nuvarande plattformar.
 
I "Resident Evil Remake" besöker vi motvilligt en herrgård där allt inte står rätt till. Här finns zombies, monster och andra faror som kan döda dig utan någon större ansträngning. Du spelar som antingen Chris Redfield eller Jill Valentine och spelet fokuserar mycket på överlevnad och inte lika mycket på action som de senare spelen i "Resident Evil"-serien. Det förekommer även en hel del pussellösning som tvingar dig att tänka till. Atmosfären är riktigt vidrig och den lite styltiga kontrollen hjälper till att få dig ur balans i stressiga moment. 
 

Until Dawn (Playstation 4)

 
 
Vad passar väl bättre på Halloween än att spela ett spel som handlar om ett flertal ungdomar som åker till en stuga högt uppe i bergen och upptäcker att en psykopatmördare stryker omkring där. "Until Dawn" lyckas bra med att fånga den där mysiga skräckkänslan som finns i många 80-tals skräckfilmer som "Fredag den 13:onde". 
 
Du får spela som många olika karaktärer och dina handlingar påverkar hur berättelsen fortskrider och vem som helst kan dö, så var försiktig med vad du gör. Den läskiga atmosfären är på topp och likt skräckfilmer finns det massor av "jumpscares" som bidrar till att man hoppar till framför TV:n. "Until Dawn" känns som att spela en riktig B-skräckfilm, vilket är något bra i detta fall. 
 

Ghostbusters: The Video Game Remastered (Playstation 4, Xbox One, PC och Switch)

 
 
"Ghostbusters: The Video Game Remastered" kanske inte är det läskigaste spelet på den här listan, men det är ett av de mysigaste helt klart. I detta äventyrsspel tar du dig an rollen som en ny medlem i spökligan Ghostbusters. Du kallas "New Kid" och får följa med Bill Murray, Harold Ramis, Dan Aykroyd och Ernie Hudson på uppdrag för att fånga spöken. 
 
Det bjuds på en hel del fanservice där vi bland annat får fånga ikoniska spöken som den gröna Slimer från filmerna och vid ett tillfälle träffar man även på och slåss mot Marshmallow-gubben. Vissa spelmekaniska inslag har inte åldrats så bra, men på det stora hela är detta ett trevlig äventyr med bra röstskådespel, roliga uppdrag och fantastisk musik. 
 

Outlast (Playstation 4, Xbox One, PC och Switch)

 
 
"Outlast" bjuder verkligen på kalla kårar upphöjt i kvadrat. Som nyfikna journalisten Miles Upshur tar du dig in på ett nedlagt mentalsjukhus med endast en videokamera till ditt förfogande. Låt oss säga att du inte är helt ensam på det här mentalsjukhuset. 
 
Avsaknaden av vapen gör "Outlast" riktigt läskigt och det spär på känslan av total maktlöshet. Det är ytterst få spel som orsakar så mycket obehag och osäkerhet som "Outlast". Detta är ett givet spel för dig som vill ha en hemskt otrevlig Halloween. 
 
Vilka är dina favoritspel som du plockar fram till Halloween? Har du spelat några spel på den här listan?
| 27 oktober 2019 16:00 |