Spel

Skribent

Andréas Göransson

28 juni 2018 | 15:00

Här är 4 heta spelsläpp att se fram emot i juli

MovieZines spelskribent Andréas Göransson ger finfina speltips mitt i speltorkan.
Juli är speltorkans mittpunkt. E3 har passerat, Gamescom är på ingång och precis runt hörnet väntar höstens stora releaser. Med andra ord ekar släppschemat ganska tomt – men det finns, trots allt, ett par guldklimpar ändå.
 
 

”Captain Toad: Treasure Tracker”

 
Nintendo Switch har fått en uppsjö konverterade Wii U-titlar och ”Captain Toad: Treasure Tracker” är inget undantag. I spelet intar du rollen som Captain Toad och hans kompanjon Toadette. Målet är att ta sig igenom en finurlig och pusselaktig bana för att tillslut lägga labbarna på guldstjärnan. Jag rekommenderar detta till alla som älskar Nintendos charmiga speldesign.
 
Format: Nintendo Switch, Nintendo 3DS
Släpps: 13 juli
 
 

”Octopath Traveler”

 
I väntan på remaken av ”Final Fantasy 7” och hajpade ”Kingdom Hearts 3” är det väl på sin plats att få en dos rollspelsmagi. ”Octopath Traveler” utlovar detta i en värld som är mer av old school-rollspel med slumpmässiga strider och pixelgrafik. Av det jag sett att döma ser det fullständigt briljant ut. Och det kommer till Nintendo Switch!
 
Format: Nintendo Switch
Släpps: 13 juli
 
 

”No Man's Sky”

 
No Man's Sky är det där utskällda indiespelet som lovade mycket och levererade ytterst lite. Inför Xbox One-debuten är dock spelet bra mycket bättre än när det släpptes till Playstation 4 för två år sedan och gillar du tanken på att utforska rymden och främmande planeter – då är det här ett spel för dig.
 
Format: Xbox One

Släpps: 24 juli
 
 

”Hello Neighbor”

 
Det här är ett skräckspel som smugit under radarn för de flesta. De släpptes till Windows och Xbox One redan i december förra året, men nu är det dags för övriga format att ta del av det. I ”Hello Neighbor” ska du smyga ner i din grannes källare och röja en hemsk hemlighet. Utvecklarna har utlovat supersmart artificiell intelligens på en nivå vi aldrig tidigare sett.
 
Format: Nintendo Switch, Playstation 4, IOS, Android
Släpps: 27 juli
 
Vilka spel längtar du mest till? Och tycker du att vi har missat någon titel? Kommentera nedan!
| 28 juni 2018 15:00 |