VIDEO

Skribent

MovieZine

15 december 2022 | 09:40

Alla blir starstruck när Tom Hanks gästar galapremiär i Stockholm

MovieZine mötte även producenten Rita Wilson och regissören Marc Forster på röda mattan när "A Man Called Otto" premiärvisades.
På självaste Luciadagen anlände Hollywood-stjärnan Tom Hanks till Sverige. Anledningen var såklart galapremiären för dramakomedin "A Man Called Otto", den amerikanska versionen av svenska biosuccén "En man som heter Ove".
 
MovieZines reportrar Jonna Vanhatalo och Erik Dalström var på plats för att ta pulsen på några av de förväntansfulla gästerna.
 
- Jättesurrealistiskt! Vad gör Tom Hanks i Sverige? Det är så fett, säger Bahar Pars, som spelade den kvinnliga huvudrollen i originalfilmen.
 
- Han är en fantastisk skådespelare, klart han kommer göra något fint av den här rollen, tror Rolf Lassgård som självklart var på plats även han.
 
Se MovieZines reportage med alla intervjuer nedan:
 
 

Tom Hanks tog kontakt med svenske producenten

 
- Tom Hanks tog kontakt med mig för 5-6 år sen. Han hade sett den svenska filmen och ville vara med i den här versionen. Det var ganska ovanligt att han pitchade att han ville vara med i filmen, det borde vara tvärtom, berättar producent Fredrik Wikström Nicastro.
 
Den svenske producenten från SF Studios jobbade ihop med Rita Wilson (Hanks fru och filmproducent även hon), som berättar hur makarna Hanks blev berörda av "En man som heter Ove".
 
- Herregud, tänkte jag. Jag måste få göra den här filmen. Det var så känslosamt, så vackert. Och jag såg en vacker roll åt Tom. Det finns bara ett original. Det finns bara en Ove. Det här är nu Oves bror på ett sätt, säger hon om "A Man Called Otto".
 
 
Filmens regissör Marc Forster hoppas att svenskarna ska ta den nya filmen till sina hjärtan lika mycket som de älskade originalet:
 
- Det är en karaktär och en historia som är så livsbejakande, den för människor samman och jag kände att den måste delas med en ännu bredare publik, säger Forster till MovieZine.
 
"A Man Called Otto" får svensk biopremiär 13 januari.
| 15 december 2022 09:40 |