Film

Skribent

MovieZine

15 september 2020 | 09:00

"Happy Death Day 3" ligger på is - men regissören är hoppfull

Regissören Christopher Landon hintar om att skräckuppföljaren tar en annan väg.
"Happy Death Day"-filmerna kom som en frisk fläkt i skräckkomedi-genren. Med drag av både "Måndag hela veckan" och "Tillbaka till framtiden" lyckades Christopher Landon ingjuta nytt blod i slashervärlden.

Men mottagandet för tvåan - både dyrare och mindre framgångsrik - ledde till frågetecken huruvida det skulle bli fler filmer.

I en ny intervju med Empire försäkrar Landon om att han fortfarande är hoppfull om att "Happy Death Day" ska bli en trilogi. Det finns iallafall en klar idé, som verkar ta en annorlunda väg mot de tidigare filmerna - så Jessica Rothe slipper kanske att återuppleva sin dödsdag om och om igen.

- Filmen har lagts åt sidan för tillfället. Jag önskar att det inte var så, och jag vet att Jason Blum (producenten) delar min passion. Jag vill göra den, Jessica vill göra den. Jag skrev ner idén till filmen för ett tag sen. Vi ser alla fram emot den för den skiljer sig från de tidigare filmerna. Vi håller tummarna och hoppas att fanskaran fortsätter att växa. Fler och fler upptäcker de båda filmerna, så förhoppningsvis kommer det en tid då vi kan göra uppföljaren.

Arbetstiteln är "Happy Death Day To Us", och regissören avslöjar lite mer av sina planer:

- Idén för trean är att den inte utspelar sig under samma dag. Den kan utspela sig senare. Vi har inte den där jobbiga klockan att tänka på. De andra filmerna var svåra för allt behövde se likadant ut, vara likadant. Den pressen slipper vi.
 
 
Lyckligtvis behöver vi inte vänta länge på en ny skruvad skräckkomedi från Christopher Landon. I höst släpps "Freaky" på bio, där en high school-tjej byter kropp med en brutal seriemördare.
| 15 september 2020 09:00 |