Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

10 juni 2015 | 09:00

"Hannibal"-skaparen hoppas på Clarice

Fast det är några "om och men" i vägen.
I USA har den tredje säsongen av NBC:s "Hannibal", med Mads Mikkelsen i titelrollen, just börjat.  Som de flesta vet bygger den på karaktärer ur Thomas Harris bok "Röda draken". Och hjärnan bakom tv-serien, showrunnern Bryan Fuller, har avslöjat att det är i denna tredje omgång som historien från just "Röda draken" kommer att avhandlas (även bitar ur "Hannibal Rising" finns med). 

Vilket leder fram till frågan om det innebär att nästa säsong tar upp fortsättningen av bokserien, alltså "När lammen tystnar"? Där vi hittar den populära rollfiguren Clarice Starling, som spelats av både Jodie Foster och Julianne Moore i filmerna.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Julianne Moore som Clarice i "Hannibal". 

Något som satt p för det så här långt har varit det faktum att Fuller inte fått loss rättigheterna för Starling från filmbolaget MGM. I en intervju med IGN lever han fortfarande på hoppet om både rättigheter och en fjärde säsong (hans plan är sex säsonger allt som allt).

- Som det är planerat nu kommer fjärde säsongen bli ett rätt så radikalt avsteg från allt vi gjort i de tre första säsongerna hittills. Och den involverar inte Clarice i det stadiet. Men det skulle kunna bli en version där vi gör det där radikala avsteget i den första delen av säsongen och sen kör "När lammen tystnar" i den andra, men det hänger ju på rättigheterna för Clarice. 

I Sverige sätter tredje säsongen igång 12 juli i Kanal 9.

Vill du se Clarice Starling i "Hannibal"? Och vem skulle du kunna tänka dig spela henne?
| 10 juni 2015 09:00 |