Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 februari 2014 | 20:01

Han regisserar "The ExpendaBelles"

Det blev inte en hon och inte ens en hen. Actionkvinnorna får regi av Robert Luketic.

Så mycket för våra förhoppningar om en helkvinnlig actionfilm. Sylvester Stallone producerar och Robert Luketic intar registolen när "The Expendables" får sällskap av - "The ExpendaBelles". Det är samme Luketic som står bakom floppen "Paranoia" och kalkonen "Killers"... bara Katherine Heigl håller sig borta så är det ett plus.

Men de actionsugna skådespelerskorna står på kö, om man ska tro diverse castingrykten det senaste året. Charlize Theron, Meryl Streep, Milla Jovovich och Gina Carano har nämnts som möjliga kandidater till att spela filmens tuffa brudar.

Deadline har fått tag i synopsis så som den presenteras för inköpare på Berlins filmfestival:

"När amerikanska Navy SEALs utplånas vid fritagningen av en kidnappad toppfysiker, står det klart att den rätte mannen för jobbet inte finns. Uppdraget är så svårt att bara kvinnor kan hantera det. Några av världens dödligaste kvinnliga agenter måste utge sig för lyxiga callgirls för att kunna komma nära en diktator - och rädda dagen."

Och de säger att det inte skrivs seriösa roller för kvinnor längre... "The ExpendaBelles" lär iallafall få sin A-märkning.

Actionkomedin börjar spelas in i sommar.

| 6 februari 2014 20:01 |