Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 september 2017 | 09:00

Han kunde ha spelat Pennywise i nya ”Det”

Regissören berättar varför Will Poulter tackade nej till rollen, som senare gick till Bill Skarsgård.
Vi vet i nuläget att Bill Skarsgård ser riktigt otäck ut som Stephen Kings mördarclown. Visst är det ett stort steg från Tim Currys tolkning i miniserien ”Det” från 1990, men om någon kan göra en ännu obehagligare Pennywise så är det han.

Men frågan är hur förstahandsvalet hade klarat sig? Innan Bill Skarsgård klev ombord tillhörde rollen Will Poulter, känd från filmer som ”Son of Rambow”, ”Familjetrippen” och ”The Revenant”.

Tyvärr låter det som att Poulter tappade intresset ungefär när den förste regissören, Cary Fukunaga, lämnade projektet. Andres Muschietti som tog över registolen berättade för Deadline i veckan:

- Jag såg fram emot att jobba med Will. Jag har alltid tänkt att han skulle bli en otrolig Pennywise. Vi pratade lite om det, om hur det skulle vara att göra filmen när Cary inte längre var med. Will uttryckte en känsla att han sakta tappade lusten att spela en så mörk och skrämmande karaktär.

- Jag respekterar hans beslut, men jag var villig att hitta min egna Pennywise och det gjorde vi, säger regissören.
 
 
Andres Muschietti körde på ett liknande spår, och hittade en annan yngling med otäck blick i svenske Bill Skarsgård.
 
- Jag ville hitta någon som både är lurig och ett monster. Bill klarar den balansen. Han kan vara söt och trevlig, och plötsligt gör han något som känns riktigt obekvämt. Karaktären är som ett barn. Jag ville hitta den där balansen, med en gullig varelse som också döljer något riktigt mörkt, berättar Muschietti.
 
Hur Skarsgård sköter sig i rollen som Pennywise får vi se när "Det" kommer på bio 13 september.
| 2 september 2017 09:00 |