Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 april 2021 | 23:00

Ewan McGregor spelar modeskaparen "Halston" i ny miniserie

Den kommande miniserien får premiär på Netflix redan i maj.
Ryan Murphy fortsätter att producera tv-serier som aldrig förr och nu har vi fått en första titt på den kommande miniserien om modeskaparen och designern "Halston". Huvudrollen kommer att spelas av Ewan McGregor, som även producerar tillsammans med Sharr White (skaparen och manusförfattaren), Daniel Minahan (regissören) och Murphy. 
 
Miniserien är en adaption av författaren Steven Gaines bok om Halston, som började med att designa hattar och han låg exempelvis bakom hatten som Jacqueline Kennedy bar när hennes make svors in som USA:s president. När han sedan började designa kläder för kvinnor så blev han något av en modeikon och började hänga på Studio 54 där han blev nära vän med Liza Minnelli och Andy Warhol. 
 
Utöver McGregor i titelrollen så kommer vi även att få se ett gäng andra skådespelare i roller som olika mode-historiska figurer; Krysta Rodriguez som Liza Minnelli, Rory Culkin som Joel Schumacher, Rebecca Davan som Elsa Peretti, Sullivan Jones som Ed Austin, David Pittu som Joe Eula och Gianfranco Rodriguez som Victor Hugo.
 
Large eb55f108ea0a09fe8ca481ef2898a4f9 halston 700x1037
 
Samtliga fem avsnitt av miniserien "Halston" släpps på Netflix den 14 maj. Med tanke på att premiären lurar bara några få veckor bort så lär vi förhoppningsvis även få ta del av en första trailer inom kort.
 

Läs också: 50 nya filmer och serier får premiär på Netflix i maj

 
Kommer du att ge "Halston" en chans i maj? Kommentera gärna nedan!
| 24 april 2021 23:00 |