Serie

Skribent

Anders Eklöf

28 juni 2021 | 09:48

"Halo"-serien förlorar sin showrunner efter första säsongen

Det är svajigt i teamet bakom den kommande "Halo"-serien på streamingtjänsten Paramount+.
I flera år har en påkostad tv-serie baserad på den populära spelserien "Halo" varit under produktion till den relativt nya streamingtjänsten Paramount+. 
 
Vi vet bland annat att vi kommer få se Pablo Schrieber ("Orange is the New Black" och "American Gods") i huvudrollen som Master Chief och att serien kommer följa mänsklighetens kamp mot den utomjordiska rasen Covenant under 2500-talet, precis som i spelen. 
 
Nu rapporteras det att en av seriens showrunners hoppar av serien redan efter att produktionen av den första säsongen är klar, menar sajten Variety
 
 
Tidigare var både Steven Kane och Kyle Killen showrunners för serien. Den sistnämnda ska dock ha hoppat av serien redan innan produktionen drog igång, då han hade svårt att hinna med. Det ledde till att Steven Kane tog över helt som showrunner. 
 
Nu meddelar alltså Kane att han inte kommer återvända om serien blir upplockad för en andra säsong (vilket låter sannolikt), då han önskar att åka tillbaka till USA av personliga skäl efter att ha befunnit sig på inspelningsplatsen i Budapest de senaste två åren. 
  
Inspelningen av serien drog igång i slutet av 2019, men blev tvugna att ta en paus på grund av den rådande pandemin. "Halo" skulle även ha premiär på Showtime från början, men har alltså flyttats till Paramount+. Den första säsongen kommer att bestå av nio avsnitt. 
 
 
Serien produceras av Showtime och "Halo"-studion 343 Industries och får hjälp av Steven Spielberg och hans produktionsbolag Amblin Television. Otto Bathurst, som regisserat avsnitt av "Black Mirror", "Peaky Blinders" och "Robin Hood"-filmen från 2018, kommer regissera ett antal avsnitt. 
 
"Halo" har premiär på Paramount+ någon gång i början av 2022. 
 
Vad tror du om en "Halo"-serie? Är beskedet en anledning att vara orolig? 
| 28 juni 2021 09:48 |