Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

26 april 2017 | 11:00

Hallå, föräldrar! Netflix vill att du ska prata mer med din tonåring

Svårt att snacka om jobbiga ämnen? Streamingjätten tror att deras serier kan föra familjer närmare varandra.
En studie som Netflix har genomfört visar att 80% av alla föräldrar har sett en tv-serie som deras barn tittar på, för att komma dem närmare. Och tonåringar välkomnar initiativet.

7 av 10 föräldrar önskar att de hade mer att prata om med sin tonåring. 2 av 3 tonåringar håller med. Varför inte samlas framför tv:n och klämma en serie tillsammans?

I en fin video från Netflix får tonåringar och deras mammor och pappor titta på ungdomsdramat ”Tretton skäl varför” och därefter diskutera sina intryck med varandra. Man kan tänka sig att det öppnar upp för en del intressanta samtal om hur det är att vara ung idag, med både kärleksrus, framtidshopp, motgångar, mobbning och allt vad det innebär.
 
 
Det är troligen inte en slump att Netflix väljer att lyfta fram just ”Tretton skäl varför”. Serien, som släpptes för några veckor sedan, tar upp allvarliga tonårsproblem på ett så öppet sätt att några har varnat unga människor för att se den. MovieZines tv-skribent Jonatan Blomberg var bland de första att uppmärksamma seriens grafiska skildring av självmord.

En stor del av tillfrågade föräldrar (79%) och tonåringar (65%) tror att en gemensam tv-serie kan hjälpa dem starta en dialog kring jobbiga ämnen.
 
Har du någon gemensam tv-serie som du följer ihop med dina föräldrar eller dina barn?
| 26 april 2017 11:00 |