Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

2 maj 2014 | 18:01

Håll utkik efter "Lost"-stjärnan i helgen

Dominic Monaghan är i Stockholm just nu för att spela in den svensk-amerikanska kriminalserien "100 Code".

Som MovieZine skrev om redan i februari så har Monaghan och vår svenske Michael Nyqvist huvudrollerna i thrillern "100 Code" som bygger på en roman av den irländske författaren Ken Bruen. Serien är skapad av Bobby Moresco och produceras av Fabrik Entertainment (där svensken Henrik Bastin ingår) och Red Arrow International. Även svenska Strix Drama är inblandat och står som exekutiva producenter.

Monaghan spelar utredaren Tommy Conley, som lånas ut från USA till Stockholmspolisen för att hjälpa till dem med morden på ett antal unga flickor. Där paras han ihop med den konventionelle kriminalaren Mikael Eklund (Nyqvist), som gör allt enligt regelboken och avskyr den amerikanska slit- och släng-mentaliteten.

Men när dödandet fortsätter tvingas de hitta sätt att samarbeta trots sina diametrala åsikter.

Nu har inspelningarna tydligen smygstartat om man ser till Dominic Monaghans Twitter där han den 21 april skrev "Stockholm tomorrow!" och därefter har lagt upp några "avslöjande" bilder. Han verkar bland annat tycka att Stockholmsförorten Aspudden är ett udda namn...

Monaghan har också varit på restaurang (ser ut som Mathias Dahlgrens lyxkrog Matbaren) och fått smaka grillad svensk bläckfisk.

Här är en bild han tagit från inspelningarna.

Så ha ögonen öppna i Stockholm i helgen och framöver - när du minst anar det kan du hamna mitt framför "Sagan om ringen"-Merry! Och om du har turen att spana in inspelningarna - skicka gärna in bildbevis antingen till info@moviezine.se eller twittra ut bilden och tagga den med @moviezine så retweetar vi!

"100 Code" ska visas i Kanal 5.

| 2 maj 2014 18:01 |