Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 januari 2014 | 23:01

"Hajen 19" kommer år 2015

Ja, ifall den här extrema filmnörden får sin vilja igenom.

Minns ni i "Tillbaka till framtiden II", när Marty McFly reser till år 2015? En detalj som få filmnördar har glömt är hologramreklamen för Hajen-filmen nummer 19. Problemet är, vi är snart där och "Hajen"-serien har som bekant bara tre uppföljare. En liten bagatell som de flesta av oss är rätt nöjda med, utom Tumblr-användaren Ctrayn...

- Jag uppmanar nördarna, Youtube-användarna, filmälskarna, tidsresenärerna och eventuella "Hajen"-fans att skapa 15 nya "Hajen"-långfilmer innan den 21 oktober 2015, skriver han i ett passionerat inlägg.

Enligt bestämmelser från bland annat amerikanska filminstitutet måste en film vara minst 40 minuter lång för att klassas som en långfilm, noterar han:

- Så även om din film bara är 40 minuter av en plasthaj i ett badkar, är det fullt tillräckligt och troligen ändå mer underhållande än vad "Hajen 4 - Återkomsten" var.

Så fånga mobilkameran och hitta dig en uppblåsbar haj, för tiden är knapp.

- Gör det med dockor, animera, använd dataeffekter - jag bryr mig inte om hur du gör filmen! Se bara till att 2015 blir verklighet så som "Tillbaka till framtiden II" framställer det.

Det är 21 månader kvar, vill du vara med och skriva filmhistoria... på sätt och vis? Läs mer här...

Kan vi inte få svävande skateboards nu när nördarna ändå är igång? Hoppas!

| 22 januari 2014 23:01 |