Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 september 2017 | 12:00

Haj-succén "47 Meters Down" får en uppföljare, som går en meter djupare

Att sätta Mandy Moore och Claire Holt i en bur med hajar runt sig visade sig vara ett framgångsrecept.
Ibland kan det löna sig att satsa på små independentfilmer. Fråga bara de lyckans ostar som bestämde att lågbudgetrullen "47 Meters Down" (som gjordes för 5,5 miljoner dollar) trots allt skulle få en rikstäckande biorelease i USA, och inte släppas direkt på VOD. Filmen spelade nämligen in nästan tio gånger sin budget, och nu kommer alltså uppföljaren.
 
I den första filmen fick vi följa med ner i djupet då två kvinnor bestämt sig för att prova på dykning i bur. Självklart gick allt åt fanders då hela hajfamiljen snart bjöd in sig själva i buren. Uppföljaren väljer att ta konceptet ett steg längre, eller ska vi säga djupare, då den kommer att få titeln "48 Meters Down".
 
Ett brittiskt produktionsbolag vid namn The Fyzz Facility ska producera filmen, och i ett uttalande säger en representant:
 
- Vi är så glada över framgångarna med "47 Meters Down", de krossade verkligen alla förväntningar. "48 Meters Down" kommer att ta klaustrofobin i grottdykning och spänningen i hajattacker och ta allt det till nästa nivå.
 
Johannes Roberts, som regisserade ettan, kommer även att regissera tvåan. Det är okänt om Mandy Moore och Claire Holt återkommer (om du nu inte sett originalet alltså).
 
| 9 september 2017 12:00 |