Skribent

Anna Thunman Sköld

13 maj 2014 | 17:01

GW Perssons "Backstrom" har fått en trailer

Fox har släppt den första fullängdstrailern för sin nya deckare som bygger på Leif GW Perssons böcker.

"Backstrom" tog sin lilla tid på sig att nå en amerikansk TV-ruta. Först hamnade den hos CBS, som hann göra en pilot till och med, innan de bestämde sig för att tacka nej. Istället plockade Fox upp den och gav serien 13 avsnitt i ett svep, vilket meddelades i januari och som MovieZine rapporterade om.

Bakom rodret står "Bones"-skaparen Hart Hanson.

- Jag är glad som en speleman, sade Leif GW Persson då.

Med på hela resan har den flerfaldigt Emmynominerade "The Office"-skådespelaren Rainn Wilson varit. Han spelar titelrollen, Everett Backstrom, en så kallad "elak jävel" tillika mordutredare i Portland.

- Det är inte ofta en sån här roll dyker upp, med sådan intelligens, humor och komplexitet. Han är en förtjusande kaotisk misantrop med ett vridet men briljant sinne och ett hjärta av taggtråd. Verkligen mitt livs roll, sade Wilson i ett pressutskick i januari.


Och det ser onekligen ut som om Wilson har roligt med sin rollkaraktär i första trailern, eller vad säger ni? Kommentera nedan!

"Backstrom", som är en procedural, alltså kör med "veckans fall",  har premiär i höst i Fox. Vi får väl se vilken svensk kanal som kan tänkas köpa in den.

| 13 maj 2014 17:01 |