Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 april 2024 | 16:15

Guy Ritchies explosiva nya film blir utan svensk biopremiär

Precis som hans förra då...
Till helgen får amerikanska actionfans en helt ny Guy Ritchie-rulle på bio. Bakom den långa och lustiga titeln "The Ministry Of Ungentlemanly Warfare" döljer sig en actionpackad krigsfilm om en grupp elitsoldater under Andra världskriget. Deras uppdrag? Tar död på nazister, jävlas med Hitler... det gamla vanliga.
 
Det här verkar vara en film som bygger på sanna händelser men tolkar dem med glimten i ögat, lite som i Tarantinos "Inglourious Basterds". I trailern ser vi Henry Cavill vid flera tillfällen peppra loss ett gäng tyska militärer med ett galet leende.
 
 
Rollistan i övrigt består av en del kända namn som Alan Ritchson ("Reacher"), Eiza Gonzalez ("Ambulance"), Cary Elwes ("Saw"), Hero Fiennes Tiffin ("After"-filmerna) och Henry Golding ("Crazy Rich Asians").
 

Går direkt till streaming

 
Men om du hoppades få se lite pangpang i Ritchies regi på bio i Sverige, har vi tråkiga nyheter.
 
Det finns än så länge inget svenskt premiärdatum satt för filmen, och ingen distributör som har tagit in "The Ministry Of Ungentlemanly Warfare". Även om Tyskland, Estland, Kanada, Australien och flera andra länder får se den från 19 april.
 
Anledningen lär vara att streamingtjänsten Prime Video har köpt rättigheterna utanför USA. Detta enligt Yahoo! som noterar att även Storbritannien blir blåsta på en biopremiär. (Samma öde mötte Guy Ritchies senaste, krigsfilmen "The Covenant" med Jake Gyllenhaal, som skippade bio och hamnade på Prime Video.)
 
Så bli inte förvånad om "The Ministry Of Ungentlemanly Warfare" går direkt till streaming. Någon gång i sommar, skulle jag gissa.
 
Synd - det här ser ut som en skoj och explosiv film gjord för en stor bioduk med fett ljud.
 
| 17 april 2024 16:15 |