Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juli 2021 | 09:10

Gustaf Skarsgårds "Cursed" läggs ned efter en säsong av Netflix

"Cursed" verkar sluta med en gigantisk cliffhanger som vi aldrig kommer att få svar på.
Deadline rapporterar att Netflix har lagt ned "Cursed" efter endast en säsong. Netflix har däremot inte själva kommenterat nyheten, men skådespelarna ska inte längre vara bundna av kontrakt utan är fria att söka sig till andra projekt... vilket gör en andra säsong praktiskt taget omöjlig att få till.
 
Den första säsongen av fantasyserien "Cursed" berättade historien om hur karaktärerna i legenden om King Arthur klev in i sina historiska roller. Seriens skapare Frank Miller ("Sin City") och Tom Wheeler valde däremot att berätta den ur Nimues (Katherine Langford) perspektiv, hon som enligt legenden blir "the lady of the lake" och är den som ger Arthur hans ikoniska svärd.
 
Under den första säsongen fick vi däremot lära känna karaktärerna innan de hunnit leva upp till legenderna om sig själva, en slags prequel som nu aldrig kommer att få berätta klart sin alternativa berättelse. I rollen som trollkarlen Merlin kunde vi se Gustaf Skarsgård och i rollen som Arthur (långt innan han blev kung) fick vi se Devon Terell ("Barry"). 
 
I slutet av den första säsongen så lämnas vi med en rad cliffhangers av varierande storlek, vilket fick de flesta att utgå ifrån att Netflix hade planer för en fortsättning. Det är givetvis möjligt att pandemin har satt käppar i hjulet för en möjlig fortsättning, men det har samtidigt varit väldigt tyst omkring serien sedan premiären förra sommaren.
 

Läs också: MovieZine snackar med legendaren Frank Miller om "Cursed"

 
Har du givit den första säsongen av "Cursed" en chans? Kommentera gärna nedan vad du tyckte om den!
| 10 juli 2021 09:10 |