Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

28 september 2016 | 17:00

Guillermo del Toros "The Strain" får en fjärde och sista säsong

Kanalen hade gärna fortsatt, men skaparna känner sig färdiga.
Vampyrthriller-serien "The Strain" från Guillermo del Toro, Chuck Hogan och Carlton Cuse har snart gjort sitt. FX meddelar idag att serien får en till säsong sommaren 2017, men att det också blir den sista.

- Efter att vi hade skrivit klart säsong 3 tittade jag, Guillermo och Chuck närmare på vår story och kände att den bästa möjliga fortsättningen kunde berättas i en till säsong, kommenterar Cuse.

Serien var alltid tänkt att hålla sig kort och skulle i själva verket ha avklarats på tre säsonger, men berättelsen växte till fyra.

- Vi har en fantastisk plan för en spännande upplösning i säsong 4. Vi är djupt tacksamma för att FX stöttar vår vision och låter oss avgöra när serien bör rundas av.

Tittarna följer just nu invånarna i New York som utan regeringens hjälp får klara sig själv i det avgörande kriget mellan människan och strigoi. Hela mänskligheten står på spel.

Ibland drar producenterna ut på en serie i det oändliga för att mjölka konceptet, ibland krossar de skaparnas kreativa hjärtan genom att lägga ner för tidigt. För de fans som är ledsna att höra om nedläggningen kan det åtminstone vara en tröst att detta var författarnas egna vilja.

Tittar du på "The Strain"?
| 28 september 2016 17:00 |